måndag 17 juni 2019

Semestersömnadsmode

Japp, då var det dags för semester. Ibland är det gött att vara lärare. Jag har nu ca åtta veckor framför mig med ledigt och allt det där vad det innebär (öl, mat och kanske nåt bad typ). Vi ska resa lite och spendera tid på landet men jag tänkte verkligen passa på att sy nu med. Jag ska laga, sy om och även försöka få till några nya plagg.

Jag tänkte kicka igång med lite lagningar och sy en väska till vattenflaskan som medtages på hundpromenaderna. Och apropå lov och laga så finns det en utmaning som heter mellandagslagning som handlar om att laga istället för att shoppa i mellandagarna. Lysande koncept tycker jag. Jag tänkte ta det ett steg längre och utmana alla där ute att passa på att både laga, sy om och sy nytt (av tyger man redan har givetvis) under semestern i år. Man bör ju ändå inte flyga (jag åker tåg, båt och buss) så det kommer nog finnas tid till lite sömnad och förspilld kvinnokraft.


Mellan varven vid symaskinen kommer jag tomta runt i munkjackan på bilden ovan som jag både bytt muddar på och lagat flera gånger. Den är min sommarjacka. Jag hade planer på att sprätta upp den och rita av och sy en ny förra året men den får lagas och hänga med ett tag till. De gamla slitna kläderna är de bästa enligt mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...