lördag 13 februari 2021

Loppistips #22: Hjulet Vårgårda


Här kommer ett litet tips på en second hand som inte ligger i Göteborg för en gångs skull. Det är mest där jag rör mig annars. Second hand Hjulet i Vårgårda är en sån där poppis second hand som folk står i kö för innan öppning. Nu får man stå i kö för att besöka de flesta loppisar även efter öppning men det har med pandemi och utrymme att göra. Vi var i vart fall där en sväng i höstas och det var jäkligt mycket folk! Vi var där på onsdagen v 44 och bevittnade denna kö. Dagen efter kom de skärpta restriktionerna. Bilden är således inte från nu. Nu har de garanterat mer begränsningar i butiken.


Men nu glömmer vi pandemin och koncentrerar oss på en trevlig loppis! Som synes är den inte hundvänlig dock. Hjulet drivs av flera kristna organisationer och har öppet onsdagar 13-18 och lördagar 9-13. Jag undrar om det där med att öppna 9.00 är något västgötskt för jag har sett det på andra loppisar på västgötaslätten med. Denna ligger på Skattegårdsgatan 1 i Vårgårda. Den har det mesta, mycket porslin och köksattiraljer, böcker, möbler, textilt och mycket kläder.


Klädavdelningen kändes väldigt fräsch tycker jag. Mycket kändes i det närmaste nytt och bra uppdelat. Det kändes inbjudande helt enkelt med viss färgkodning. Jag har sett på sociala medier att de tidigare haft mycket kläder från Monki så kanske har de ett samarbete med dem? Sådant är ju alltid positivt. Och som synes fanns det också en tjockisruta. Det fanns till och med två hela ställningar med tjockiskläder och det var inte bara urtvättat, nopprigt och slitet som det kan vara ibland. Det var inte heller några höga priser att tala om. Partnern hittade ett par överdragsbyxor, så kallade hundbyxor, för 49 spänn och de kändes oanvända. 


Själv hittade jag en kjol på en av tjockisstängerna som jag på något sätt drogs till. Jag kände att den inte riktigt var min stil men jag gillade den ändå och tyckte den var värd att testköra lite. 59 spänn betalade och när jag kom hem och provade hemma insåg jag att den visst var min stil! Jag får alltid glada tillrop av kollegor när jag använder den på jobbet dessutom. Jag åkte till och med pulka i den härom dagen. Eller stjärtlapp. Eller tefat som det heter där jag kommer ifrån! Jag rekommenderar Hjulet i Vårgårda. Helst utan pandemi då, men så är det ju med allt nu för tiden. Allt smakar bättre utan en pandemi som tilltugg. Vi får väl se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...