måndag 7 januari 2013

Jag gillar: #7 Handarbetsböcker


Jag är svag för handarbetsböcker. Jag har massor, framför allt om garntekniker, och jag skaffar hela tiden fler. Men jag gillar det. Och jag tänker som så här att det är lika bra att köpa på sig de böckerna man vill ha, för till slut så är de slut hos förlag och då blir man bitter för att man inte köpt dem och får leta efter dem begagnat och får kanske betala överpris för dem då istället.

Idag fick jag hem den här boken. Sticka halsdukar kragar snibbar! av Ann-Mari Nilsson. Sedan tidigare har jag Sticka mössor vantar sockor! av samma författare och den är trevlig. Jag har inte stickat någonting ur den ännu men det ska nog inte dröja så länge. Jag har kikat igenom den och den ser trivsam ut. Jag blev lite sugen på en sjal i den och fick helt enkelt köpa på mig den. Den kostar 168 kr på adlibris för den som är sugen.

Det finns ju massor med gratismönster på nätet och jag blir hela tiden bättre på att freestyla, så iärlighetens namn så kanske jag inte använder mina handarbetsböcker så mycket som jag borde, men jag gillar att ha dem. Jag vill liksom äga dem och ha dem i min bokhylla. Jag har aldrig förnekat att jag är en hoarder. Men jag är ju inte hoarder vad gäller allt tack och lov. Bara viktiga saker som böcker. Och garn. Och tyg. Och handarbetsredskap. Det vill säga bara viktiga saker!

1 kommentar: