söndag 23 augusti 2020

Loppistips #19: Lindra Wieselgrensplatsen

  

 
Gårdagen bjöd på loppisbesök för jag tyckte det var dags nu. C-ordet verkar ju vara här för att stanna och det sög i loppistarmen. Jag besökte därför ytterligare en favorit, jag har ju som bekant många, som ligger rätt nära mig, nämligen Lindra vid Wieselgrensplatsen. I Göteborg finns det två Lindrabutiker och det här är numera den äldsta efter att den i Backa lade ner och det blev en ny i Gårdsten istället under förra året. Den här ligger på Wieselgrensplatsen 4 och har öppet 11-18 tisdag-fredag och 10-15 på lördagar. Det brukar vara lagom med folk så det går fint att hålla avstånd. Hundar är också välkomna här.


Det är ljust, rymligt och fräscht och det finns lite lagom med prylar, om man inte vill bli överväldigad. Och jag tycker priserna är bra. Så får vi se om jag får skäll den här gången för att jag tycker det. Det brukar jag få när jag uttalar mig, men det är ok. Det finns lite böcker, lite köksgrejer, lite konst, lite textilt, lite barngrejer. Lite av varje helt enkelt. Första gången jag var där tidigt 2019 köpte jag hur mycket tvistsömsbroderier som helst! Den jackpoten har jag inte fått igen men man vet aldrig vad man hittar här. 

 
Nytt för denna gång för mig igår var denna lilla retrohörna. Den var gullig. Det fanns väldigt gulliga gamla barnkläder om man gillar sånt och lite gamla band och fransar, som jag gick mer igång på. Och märk väl den superfina ryamattan på golvet!


Så det här med kläder då. Det finns en hel del! Lagom mängd igen, om man som sagt inte vill bli överväldigad. De har dessutom en ställning med större storlekar vilket alltid är trevligt. Men som det brukar vara för mig så har jag hittat flest plagg som inte hängt i tjockisrutan. Det där med tjockisrutan är ju inte en absolut sanning när det gäller second hand och loppis. Det brukar dessutom finnas en hel del vintage i butiken och ibland kan man ha sådan tur att de har halva priset på kläder. Då kan de där vintageplaggen bli nästan lite snuskigt billiga!

 
Bland mina bästa fynd är nog de här två tröjorna. Båda är 100% bomull, båda är från H&M och båda är randiga. Jag är löjligt förtjust i randiga tröjor. Och särskilt den gråa gillar jag. Den är i lite tjockare interlock och dessutom i ekologisk bomull. För den rosa får jag däremot alltid komplimanger när jag har på mig. Och förutom dessa har jag hittat en kimono, den fantastiska blommiga kjolen jag skrev om här, en collegetröja, sneakers, en tygpåse med Mumin på och mycket mer. Det är inte så illa med tanke på att det är en ganska liten butik ändå. Det tycker jag återigen är ett tydligt exempel på att även tjockisar kan hitta kläder second hand. Det behöver inte ens vara ett jättestort utbud för att hitta grejer.


Igår hittade jag en gaffel, en pytteliten plastburk till hundmat och detta lilla kitschiga fack. Eller om det är en börs. Necessär kanske? Detta till priset av 12 kr. Det kitschiga facket/börsen kostade 10 kr. Resten kan ni räkna ut själva. Jag tycker för övrigt alltid man hittar oumbärligt kitsch på Linda på Wieselgrensplatsen. Tidigare har jag bl.a. hittat muggar i form av svanar och en nattlampa i form av en ananas. Sådant man behöver helt enkelt. Jag kan också avslöja att de har en skyltdocka som saknar en arm pga mig. Inte mitt fel att den inte höll och hade dålig balans när jag gick förbi. Men passa på att besöka denna trevliga butik nu! Jag tror inte du kommer ångra dig! Man ångrar väl aldrig ett loppisbesök väl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...