söndag 4 april 2021

Loppistips #23: Röda Korset Vänersborg


Nu är det dags för ett loppistips igen. Idag tar jag mig lite utanför Göteborg nämligen till Vänersborg där det finns lite pärlor. Röda Korset har en second hand som ligger på Sundsgatan 14. Den har legat där i ett par år och den har öppettiderna 12-18 på tisdag, onsdag och torsdag och 10-14 på lördagar. Och den är trevlig! En typisk Röda Korset-butik där det mesta finns. Allt från prylar till kläder till möbler. En lagom butik helt enkelt med helt ok priser. Och textilavdelningen är bra och välordnad. Det är en viktig grej.


Klädavdelningen är rymlig och välordnad vilket ju är bra "i dessa tider". Det känns fräscht och innehåller inte massa avlagda paltor, om man nu är en sån person. Det finns förvånandsvärt mycket kläder från H&M som känns helt nya så jag misstänker något samarbete där. Alla gånger jag har varit där har jag även hittat helt nya strumpor så det kan jag rekommendera om man behöver fylla på med "nytt" fast ändå second hand. Det enda jag kan känna lysa lite med sin frånvaro är vintage om man är lagd åt det hållet. 


Det här är en sån butik där jag tycker dam-, herr- och barnavdelningarna känns ungefär lika välfyllda och det finns definitivt fyndchans. Som sagt, skicket på kläderna känns över lag väldigt nytt och fräscht. Det finns till och med en liten tjockisruta som jag personligen alltid uppskattar. Jag gillar när man tar sig den tiden och åtminstone försöker göra butiken för alla. Även om jag är en sån som tycker att storlekar är sekundärt och ofta hittar lite varstans i alla avdelningar.


Gårdagens fynd, förutom ett par lampor och allmänt krafs, var den här hanstickade ulltröjan med dragkedja. Det här är en sån där härlig sak som är stickad i stycken och monterad så den har nog några år på nacken. Den är välanvänd och lite nopprig och så men det är inga bekymmer! Det är bara att noppra av och fortsätta använda flera år till. Jag är ingen blå person egentligen men jag tyckte den var jäkligt fin och kommer garanterat ha mycket nytta av den i skogen under en vindjacka t.ex. 50 spänn fick jag betala för den vilket är löjligt billigt! Det är verkligen toppen att hitta handstickat på second hand! Så ta dig förbi Röda Korset i Vänersborg om du kan. 30 pers får de ta in i butiken och det är välordnat och det finns handsprit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...