söndag 17 januari 2021

Mellan utmaningarna

Eftersom jul och nyår blev så jäkla trist på klädfronten var jag lite pepp på en stilutmaning till denna veckan. noppans_bryderier som är en favorit på instagram hade dragit ihop utmaningen #stilpeppen och jag hoppade på. Jag tycker det är kul med stilutmaningar men jag har verkligen inte ork till alla, för jag skojar inte, det finns åtminstone en stilutmaning varje vecka bland Sveriges hållbara stilinfluencers. Och ibland gillar jag bara inte temana. Den här veckan, dvs vecka 2, gillade jag det dock och det är ju alltid skönt att få lite hjälp på traven med hur man ska klä sig. Temana var som följer.


Jag konstaterade direkt att lördag och söndag skulle bli svåra. Särskilt söndag. Polokrage ägs ingen. Jag har på riktigt fobi för polos. Jag hade ett par när jag var ung, alltså barn och tonåring, men sedan har de lyst med sin frånvaro i det stora hela. Polokrage får mig att känna mig strypt och det är inte najs! Jag hatar helt enkelt när någon sitter över halsen. Sjal och halstub går bra men icke polo. Och utanför min comfort zone... Sådana kläder äger jag ju inte!


Nu sprang jag dock iväg lite här och började med slutet på veckan men jag kan avslöja att måndagen, som var den lättaste dagen, såg ut så här. Jag äger mängder med kjolar och det var den här jag spontant tänkte på när jag såg temat. Den är från förra årets tjockisloppis och jag tycker den är riktigt fräsig. T-shirten har jag fått av en kompis, koftan är gammal och lagad och strumporna har jag stickat själv. Det var för övrigt första gången jag jobbade hemifrån denna pandemi. Det tog bara tio månader. Så är det när man är lärare.


Tisdagens storskjorta visade jag i förra inlägget men jag kan ju även passa på att visa en annan stor skjorta, nämligen min slöjdskjorta! Jag har tagit den på en klädbytardag och den var min kompis exmans, fast då var de fortfarande gifta. Jag älskar färgerna och jag tycker det är rätt najs med en stor skjorta i oversize ihop med pennkjol. Jag är rätt fräsig ändå. Temat den här torsdag var androgynt och jag är inte så bra på det. Jag var bättre förr och gick gärna i cargobyxor och stora munkjackor, vilket får räknas som androgynt men det här med herrigt mode idag är inte riktigt jag. Jag tycker förvisso att alla kläder kan anses vara androgyna eftersom man får gå klädd precis som man vill i kjol eller byxor vare sig man har snopp eller snippa. Så det så. Och för att se övriga dagar hänvisar jag till mitt stilkonto på instagram. Det blir för tradigt att rada upp alla dagar.


Men så kan jag avslöja att det blir stilutmaning nästa vecka med. #tänkomstilchallenge som handlar om att vi ska tänka om vad gäller konsumtionsvanor och beteende. De här utmaningarna går ju ut på att aktivera garderoben och vara kreativa och med så djupa och betydelsefulla teman kan jag inte stå utanför. Men jag erkänner att flera dagar känns lite knepiga. Jag har liksom i regel inte vita kläder, blåa kläder, rosa kläder, metallic eller röda kläder. Det är inte mina färger. Visst, man får tolka det som man vill och när jag konstaterat min brist på nämnda färger har flera påpekat att man kan jobba med kontrastfärger. Men det är tråkigt. Nu råkar det vara så att jag har varit sugen på att testa mer monokromt länge nu så jag ska ändå göra vad jag kan för att få till så mycket som möjligt av färgerna. Jag får återkomma till resultatet om en vecka. Och haka på du med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...