måndag 27 januari 2014

Stashat ep 3

Fick ett ryck och stashade lite ikväll. Två lådor flertrådiga ullgarner har fotats och lagts in. Har massa sådant med som jag köpt för att nålbinda med. Världen säger mig att jag ska nålbinda mer. Här kommer några favoriter:

6 nystan Garnstudios Silke-tweed köpta på Hisingens hemslöjd innan hon lade ner i våras/somras. Tror jag betalade 35 kr styck för dem.
240 gr Aaade lõng Artistic 8/2 köpt i Tallinn i somras.
En härva ull- och bambugarn köpt från KarMa Garn på Symässan i Kviberg i våras. Tror att garnet kommer från Atelier Zitron
150 gr troligtvis Kauni. Kostade ca 18 kr om jag inte minns fel. Från Karnaluks i Tallinn.
Jag kan tillägga att Kaunigarnet från Karnaluks kommer jag definitivt köpa fler av i sommar! I massa färger. Om jag inte fattat helt fel så är Aade lõng och Kauni egentligen samma garn, det saluförs bara olika. Man kan dock se skillnad på dem genom att Aade lõng kommer i härvor och Kauni i nystan. Trevliga garner är det i alla fall! Det kan jag säga utan att ha stickat i dem. Estnisk ull är ju estnisk ull och det är bra. Och ja, jag gillar gult!

2 kommentarer:

  1. Oj det var ju bra priser, är oxå svag för Kauni=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, jag har ju egentligen inte testat att sticka med Kauni ännu, men jag misstänker att jag kommer gilla det!

      Radera

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...