onsdag 22 juli 2020

#blommigt

Jag är verkligen inte en person som gillar blommor - sådär i verkliga livet. Jag tyckte om att plocka blommor när jag var liten men det var nog själva "samlandet" som var grejen där. Jag har inga blommor hemma (inte en enda krukväxt) och jag blir inte jätteupphetsad av att se en fin blomma ute. Jag har länge hävdat att jag inte ens har en vas, men nu har jag visst fått en i present. Så ok, får jag blommor någon gång har jag möjlighet att sätta dem i vatten i annat än en flaska eller en degbunke som jag har gjort tidigare.


Men jag älskar blommiga kläder! Både storblommigt och småblommigt är fint. Kjolen på bilden i fråga fyndade jag tidigt i år på Lindra vid Wieselgrensplatsen för en 50-lapp. I samma veva lyckades jag även välta en provdocka så hon tappade armen. Permanent. Lite pinsamt. Men kjolen är helt ljuvlig! Den har fickor, vilket vi ju vet att jag gillar, är i ett härligt vävt bomullstyg och den är riktigt klädsam. När jag köpte den var den dock i en rätt missklädsam längd på mig vilket var enkelt åtgärdat med en sax och en symaskin. Tur man är sykunnig.


Gölliga blommor va? Och även om blommor är mest förknippat med sommaren tycker jag helt klart att blommor är lämpligt att använda hela året. Blommigt är skitsnyggt även på vintern. Men jag är som bekant inte ett fan av kapselgarderober och tycker det är trevligt när man kan använda samma plagg under alla årstider. En blommig kjol funkar ju både till linne och en tjockare kofta. I like it.


Och apropå blommiga kjolar så har jag några stycken. Hur många blommiga kjolar behöver man? Det är främst kjolar och klänningar som finns i min garderob men jag har även ett par riktigt fräsiga blommiga byxor. Och så har jag ett par linnen och koftor och så. Sedan är det ju jäkligt snyggt med blommiga skjortor med. Det mesta är snyggt blommigt faktiskt. Och jag tycker det går fint att mixa och matcha olika blommiga plagg. Missmatch är najs.


Jag är ledsen att behöva erkänna det, men återigen har jag nyproducerat på mig. Både leggingsen och klänningen har jag köpt på Indiska, men för några år sedan. Men klänningen är en riktig favorit! Den är dessutom längre bak än fram. Bara en sån sak. Men koftan mina vänner, den är i alla fall köpt second hand! Den, och några plagg till, startade min nya second hand-epok för ett par år sedan. Den kostade 100 kr på BjörkåFrihet på Backaplan och den är finfin, trots att den har en hel del akryl i sig dock blandat med lin. Men att det är akryl känns knappt faktiskt. Så den fick bli ett undantag. Jag undviker annars oftast syntet. Jag har dessutom bytt ut knapparna på den för de var sketfula. Det är najs att sätta sin egen touch på ett second handfyndat plagg.

Jag har dock kommit på att jag inte har någon blommig långkjol. Jag skulle gärna ha det. Så, dags att scouta lite på begagnatmarknaden kanske? Eller sy en själv. Eller så har jag nog kanske någon mindre smickrande klänning jag kan sy om. För något nyproducerat blir det inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...