fredag 23 augusti 2019

Klädhack #4: varva skorna

Jag har läst på diverse skomakarsidor osv att man aldrig ska ha samma skor på sig två dagar i rad. Det är dels för att spara skorna och dels för att spara fötterna. Spara, och öka livslängden på skorna ja, och för att inte svetta in dem för mycket. Och believe me, mina fötter luktar inte gött efter en hel dag i skor inomhus. Innetofflor i all ära men jag har alltid haft svårt att hitta sådana som känns riktigt klockrena. Barfota eller skor är bäst enligt mig.

Jag har tidigare ofta haft samma skor varje dag långa perioder i sträck. Då håller inte skorna så himla länge. Ett tag både gick jag i mina skor till vardags och dansade sedan streetdance i dem på kvällarna. Jag fick tvätta och torktumla dem en gång i veckan för att de inte skulle stinka. Inte helt hållbart alltså. Och dessutom min kollega sagt att man ska låta skorna vila minst tre dagar innan man använder dem igen. Och jag tänkte försöka med det.


Jag älskar skor. Jag kan lätt överkonsumera dem. Det är totalt ohållbart dock men det innebär ju också att jag redan har en del sedan tidigare. Så det ska väl bli en enkel match tänkte jag. Här är denna veckan i skor:

Måndag - Mina snajsiga silversneakers från Lottas lada, numera Ladan på Skaftö i Bohuslän. De är i askass kvalitet och sulan har släppt nästan hela vägen runt men de får funka som lite partysneakers lite då och då. Jag har försökt superlimma dem med klent resultat. Jag har haft dem i flera år dock.

Tisdag - Mina bästa skor, dvs Duckfeet Fyn, som fick åka till skodoktorn i våras och få ny rågummisula. Detta är mitt andra par eftersom det första gick sönder efter lite mer än ett år. Då fick jag nya från företaget. Jag fick dock inte nya när sulorna började läcka efter fem månader med de nya skorna. Nya sulor kostnadsfritt och lite skomakare tydligen duga. Måndagsexemplar kanske, but I love them! Jag känner mig verkligen som mig själv i dem.I vegetabiliskt garvat läder dessutom.

Onsdag - En lite mer intensiv dag på jobbet så det fick bli mina löparskor från Saucony som jag köpt på Löplabbet för flera år sedan. Jag har sprungit i dem en gång. Jag har gått i dem massor dock.

Torsdag - Loppisfynd som heter duga. Sneakers från DC shoes som kostade 95 kr på Erikshjälpen. Jag har använt dem dömycket. Mina fötter bruka gilla platta lite mer basic sneakers som de här och Adidas Superstars. Jag har tidigare bloggat om hur jag rengjorde sulan med tandkräm.

Fredag - Alltså idag. Det regnade i morse så mina neonsneakers med nätmesh, eller vad det är, i tån funkade inte. Har lärt mig den hårda vägen. Valde istället Clarksen som jag köpte för 25 kr på megaloppisen i Majorna i våras. De har också fått vara en sväng hos skodoktorn. Vänsterskon läckte. Dammit! Men ok, de får hålla sig till torra dagar. Det är ok det med.

Och nej, jag rekommenderar inte överkonsumtion av skor. Men att ha några att varva mellan är inte så dumt. Och jag tänker att de flesta har flera par som mest står och dammar och inte får luftas så ofta. Aktivera dem istället och spara favoritskorna lite grand. Då håller de längre. Jag får dock se hur det ska gå i vinter när det blir riktigt kallt, snöigt och slaskigt. Jag har inte så många skor som är lämpliga i sådant väder. Men jag ska göra vad jag kan för att hålla detta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...