torsdag 20 augusti 2020

Dagens hållbara outfit #16

Förra veckan hade jag en dag på mig två plagg som det skilde 1090 kr emellan i inköpspris. Det ena plagget var begagnat, det andra var nytt. Idag har jag haft två begagnade plagg där det ena kostade tio gånger så mycket som det andra. Ni kan säkert gissa hur det ligger till. Klänningen undertill köpte jag på vinterns tjockisloppis för 40 kr. Jag älskar den! Precis så basic och casual som jag gillar ibland. Fast jag gillar ju over the top med. Klänningen är från Ellos från början och supermjuk. Tycker jag i alla fall. Den är så najs att jag inte ens störs av de fyra procenten elastan som samsas med bomullen och viscosen i tyget. Väldigt värd sina 40 kr kan jag säga.

Ovanpå den har jag den där kaftanen jag skrivit om och visat tidigare som är i det förhatliga materialet polyester. Men som jag konstaterat innan funkar det i detta plagget. Plagget köpte jag således för 400 kr på Sellpy. Jag gissar att kaftanen kostade 250 kr ny på Monki men det är skitsamma tycker jag. Om jag verkligen vill ha något kan det få kosta lite mer även om det är begagnat. Och jag ville verkligen ha den här just då. Så så kan det bli. Skorna är också från Sellpy och deras utförsäljning av Saucony. Jag har egentligen inga belägg för det men jag gissar att jag inte köpte dem för överpris i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...