torsdag 19 september 2019

Poddtips: Återbrukspodden


Jag har upptäckt en ny podd, nämligen Återbrukspodden! Och nu snackar vi inte bara återbruk som i att göra ett bord av en kabeltrumma, utan att helt enkelt återanvända grejer. Alltså köpa second hand typ. Och den är riktigt bra! Sofia Thelfer, Malin Jensen och Maria Celin snackar ganska fritt om återbruk (utan pekpinnar) utifrån teman såsom affektionsvärde, jakt efter fynd, konsumtion osv. I varje avsnitt förklarar de även ett ord (typ vintage eller kuriosa) och presenterar en spaning. Och shit vad roliga de är! Det är lätt att skratta högt när man lyssnar! Det mesta pratas om med humor men ibland kommer de även in på lite mindre skrattretande ämnen, vilket också är bra. De har också intervjuat flera olika intressanta gäster och organisationer och företag såsom Kretsa och Vintagefabriken. Mycket spännande!

Och är det nu så att du mot förmodan, för annars undrar jag lite varför du läser min blogg, tycker att second hand och loppis är skitäckligt och aldrig någonsin skulle kunna tänka dig att handla något där, då tycker jag att du ska omedelbums lyssna på avsnitt 1 av Återbrukspodden. Det handlar nämligen om huruvida second hand är äckligt. De kommer givetvis fram till att det inte är så, och de har ju en podd om ämnet så de måste ju ha rätt! De berör för övrigt ämnet second handkläder flera gånger så kopplingen till hållbart mode är tydlig. Så, in och lyssna!

2 kommentarer:

  1. Älskar att leta på loppis m.m och skulle köpa mycket mer textil om de inte doftade parfym o sköljmedel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju trist. Men jag tycker ändå ofta att man hittar kläder som luktar absolut ingenting.

      Radera

En trist grej

Jag har för vana att tipsa om lite loppisar här på bloggen. I höstas tipsade jag om Hyllis . Inte för att det var en sån där favoritlopp...