onsdag 13 november 2019

Stil

Här kommer ett inlägg om stil. Eller icke-stil kanske? Jag tycker nämligen att det där med stil är lite svårt...

För ett par veckor sedan skrev jag om en microkurs via mail jag hade hoppat på från Myrorna. Kursen går ut på att man med hjälp av dem ska lära sig hur man handlar på second hand. Kursen är mer riktad mot de second handrädda personerna som finns där ute, men jag tänkte att jag nog kunde lära mig en del av den ändå. I samband med detta hittade jag också en annan kurs via Myrorna. Den kursen handlar om att aktivera sin garderob. Målet med kursen är att få en välorganiserad och anpassad garderob, efter ens egna behov. Jag kan inte påstå att jag har en sådan så jag tänkte att den är nog bra för mig! Tidigt i båda kurserna ska man få syn på sin stil och göra album och collage med bilder och sådant. Och där fastnade jag. Jag har väl ingen stil eller? Vad tycker jag är snyggt egentligen?


Jag har faktiskt en pinterestalbum med outfits jag gillar. Den enda gemensamma nämnaren man kan hitta där är väl att jag gillar lager på lager och asymmetriskt. En hel byxor med dropped crotch man kan hitta med. Så sådant gillar jag i alla fall. Ofta öppnar jag dock min klädkammare (för jag har faktiskt en walk in closet, femtiotalshus ftw!), tittar runt en stund och så slutar det med att jag går som ovan till jobbet. Eller till ölhänget. Eller på loppisrundan. Det blir oftast leggings, trikåkjol, linne och någon lagom skön tröja. Också i trikå. Eller en kofta kan det vara. Mycket basickläder blir det. Och jag gillar det! För har jag egentligen någon specifik stil? Jag kan verkligen fascineras av dem som kör rockabilly eller punk fullt ut. Och titta lite längtansfullt efter dem. Men så inser jag att det är tråkigt.

I perioder har jag haft mer en stil. De kläder jag har använt har varit i samma stuk och har jag köpt något nytt har det blivit liknande plagg och färger. Men så inser jag att jag tycket att något annat är supersnyggt och så leder jag in min garderob på ett annat spår. Det finns ju så mycket olika grejer som är snygga på olika, och man känner sig ju ändå inte lika piffig varje dag. Så jag uppskattar att min garderob kan innehålla både pinglan och ruggugglan, beroende på vem jag är just idag.


Just nu har jag dock en väldigt kulturtantig stil. Jag gillar jordnära färger och enkla snitt, samtidigt som jag gillar starka färger, form och galet. Jag tycker ändå att min garderob kan få rymma allt det där. På bilden har jag egenstickade accessoarer, svarta leggings, loppiskofta och loppisklänning. Att klänningen kostade 40 spänn skadar ju inte heller. Och en skön jacka och mina bästa Duckfeet i vegetabiliskt garvat läder.

Nu kanske det inte syns på bilderna att jag är så schizofren som jag är i min klädstil. Men jag tror inte heller att man kan hitta så mycket röda trådar i min garderob. Det finns både nytt och vintage, neon och plain, enfärgat och kitschiga mönster. Måste man verkligen begränsa sig till en stil när det finns så många snygga? Blir jag mer tagen på allvar då? Kommer jag ha en bättre garderob? Blir det roligare med kläder om jag nischar mig? Och kommer jag vara lyckligare om jag har en enda specifik stil? Nä, jag tror knappast det. Jag gillar olika. Vad gillar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...