tisdag 15 oktober 2019

Gör Skillnad! med Johanna Nilsson


Ikväll har jag varit på en väldigt trevlig föreläsning på Musikens hus med slow fashion-idolen Johanna Nilsson. Hon var där i egenskap av en av grundarna av Klimatklubben som finns på instagram och facebook och hon pratade om den färska boken hon skrivit tillsammans med Emma Sundh och Maria Soxbo. Jag hade inte införskaffat mig boken innan detta och tyckte detta var ett ypperligt tillfälle att få inspiration och bra lektyr på samma gång.

Men först och främst vill jag bara kort slå ett slag för Musikens hus arrangemang. Det är alltid lika trevligt och bra där! Bandet Stråf spelade före och efter föreläsningen (superduktiga och bra), personalen är alltid lika trevlig och fikat är jättegott! Ett perfekt ställe att ha en klimatrelaterad föreläsning på.

Boken heter då Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft och handlar just om det. För att det inte ska gå käpprätt åt skogen helt enkelt måste vi göra någonting just nu, vi måste göra skillnad för klimatet. Något hon tog upp var att vi måste prata om det för att påverka vår omgivning. Det gör jag ganska mycket redan men blev pepp på att göra det ännu mer. Vi måste visa var vi står och protestera för politikerna finns där för att lyssna på oss. Hon tog också upp lite skrämmande och viktiga siffror om resor, mat och konsumtion som nog gav alla i rummet en tankeställare. Ingen kan ha gått därifrån oberörd helt enkelt.


Jag köpte som sagt boken, som jag har suktat efter ett tag nu, och fick den även signerad. I världen av hållbart mode kan man också bli lite starstruck och jag fick presentera mig och berätta vem jag är eftersom vi har kommunicerat en del via kommentarsfältet i Johannas blogg. Och jag kan avslöja att Johanna är lika trevlig i verkligheten som i kommentarsfältet. Det ska bli jättespännande att läsa boken och jag får återkomma om den här vid ett senare tillfälle. Och om du har chans att gå på någon av Johannas föreläsningar ska du ta den! Du kommer inte ångra dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...