torsdag 25 juli 2013

Olika

Jag har som tidigare kanske märkts en liten passion för att sticka i strumpgarn. Om inte annat för att jag ska få småsnuttar till min krokade filt. Och jag har tidigare även nämnt att jag måste ha en strumpstickning på gång hela tiden för att vara helt nöjd. I filten siktar jag främst på att ha med självrandande garner, och jag föredrar faktiskt att sticka med dem med. Det händer så mycket då. Jag vet att det är många som inte gillar det, men jag gör det verkligen. Jag har även läst en del diskussioner på nätet kring det här med att sticka i självrandande garner och det är många som när de stickar exempelvis strumpor "måste" sticka dem likadana, annars får de krupp. Sådan är inte jag. Att hålla på och mixtra och trixa för att påbörja strumpan på exakt samma ställe på garnet för att få dem likadana orkar jag inte hålla på med. Jag menar, det finns ju ingen garanti för att de blir likadana ändå. Det kan finnas knutar och skarvar på garnet och då måste man trixa ännu mer, och jag för min del lyckas aldrig sticka med exakt samma masktäthet när jag gör två grejer, det liksom bara blir inte så, även om det ibland kan skilja extremt lite. För min del hade det varit risk att det blir en liten liten skillnad på strumporna och det hade stört mig mer än om de är helt olika.


Jag håller just nu på och stickar lite tågstrumpor och tågvantar och eftersom de är så väldigt små, kan det hända att det bra blir en liten del av det printade garner som kommer med i vanten. Det har hänt här i dessa tågvantar stickade i Drops Fabel färg nr 151. Man kan tro att de är stickade i helt olika garner, men så är det alltså inte. Det kan säkert störa en hel del människor, men jag tycker att det är häftigt! Vad tycker du? Hur noga är det egentligen att båda strumporna, vantarna eller handledsvärmarna ser exakt likadana ut? Jag gillar olika, vad gillar du?

2 kommentarer:

 1. Jag håller med du :)det blir mer spännande om man låter garnet leva sitt eget liv.
  Klart att vantar/sockor blir olika med självrandande garn,det är ju det som är meningen.Om stickerskan ska ha dom perfekt randade då får hon köpa separata färger och randa själv.Ha en skön stick dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte sagt det bättre själv! :)

   Radera