lördag 29 januari 2011

Schemalagd shopping


I fredags hade vi något som kallades för omvärlds-VFU på schemat. Det betydde att vi skulle ge oss ut och kolla och lära känna butiker, så jag och mina trevliga kursare besökte en rad olika butiker. Vi började med Myrorna på Järntorget och slutade med Gårda textil. Och en del shoppat blev det ju så klart med. Shoppingen började på Bojans garn på Linnégatan där jag köpte ett par hjälpstickor så att jag kan testa flätstickning någon gång. Enkla flätor med två snoddar (eller vad man kan kalla det för)verkar ju inte så svårt. Efter den bästa symaskinsbutiken i stan (eller åtminstone den trevligaste innehavaren) tog vi en fika och sedan gick vi till Canvas som vi hade blivit tipsade om av en av våra lärare. Det var en mycket trevlig butik med massa roligt. Det fanns bl.a. en jättefin bok om Bayeuxtapeten som vi dreglade lite över. Jag hittade några små plastplattor som man skall linda upp broderigarn på och neonfärgat, uv-fluoriscerande broderigarn i grönt och gult! Helt grymt! Det fick ju bara inte hänga kvar för mig. Efter en och annan tyg- och garnbutik begav vi oss så till min favorit-Stadsmissionen på Vallgatan och där hittade jag lite knappar (som inte är med på bilden då jag redan slängt ner dem i min knappburk) och två stora tygbitar i prickigt och kamouflagemönstrat för 50 resp 30 kr. Helnöjd. Sedan blev det även ett knippe dragkedjor på Knapp-Carlsson som skall användas i skolan.
Sambon har beställt ett virkat ipadfodral i vitt och jag tänkte att Freja kunde passa eftersom det är i akryl och går och tvätta. Och så slängde jag med en virknål i storlek 5 som jag kan koppla till mina kablar jag fick i födelsedagspresent. Det var all shopping det, så nu är jag fattig igen. Och då har jag inte köpt något virke till trädelen ännu. Och såg jag att en annan kursare tipsade om en tygaffär vid Olskroken som jag måste undersöka så klart. Så mer shopping lär det säkert bli!

2 kommentarer:

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...