söndag 9 januari 2011

Mer nålbindning


Efter blogginlägget om nålbindning härom dagen blev jag väldigt sugen på att nålbinda, naturligt nog. Och jag blev sugen på att testa någon ny teknik! Jag tog fram alla böcker jag äger om nålbindning och fastnade för att testa ett par stycken i 12 varianter av Berit Westman, men det blev inge bra. Jag var inte alls nöjd. Sedan kikade jag lite på youtube och hittade en jäkla massa olika varianter jag funderade på att testa, men nä, det blev inget. Så sa sambon de gyllene orden: "Varför ändra på ett vinnande koncept" och han har ju så rätt! Jag gillar min nålbindning. Den är snygg och tät och jag har fått in knycken. Det sägs att det finns ca 300 olika varianter av nålbindning, men jag håller mig nog till den jag kan. Nån gång vore det roligt att testa Åslevariantern, men det får bli nån gång när jag har tid. Däremot så testade jag att binda med två olika färger samtidigt i spiral, alltså med två korvar igång samtidigt. Så blir det ingen färgskarvning vid varvbyte utan man bara binder på hela tiden växelvis mellan de olika korvarna. Och det gick bra! Jag har sett en hel del göra så på vantar och strumpor och det blir jättesnyggt! Jag har använt Trysil Iglo och det visade sig vara mycket trevligt att binda med! Och det luktar verkligen får, och sånt gillar jag! Nu har jag inte mycket Trysilgarn kvar hemma (har tidigare använt Sportsgarn och Artic med) och jag köpte det för 12-13 kr på Europris i Gislaved, och eftersom som Europris lagt ner i Sverige får jag inte tag på det igen. Men så kom sambon på att han ju har både en far som jobbar i Norge och massa norska släktingar så det ska nog gå att få tag på igen!
Vad ska det bli då? Till en början var det ju bara tänkt som en test, men eftersom jag vägra provlappar av alla dess slag så får det ju bli nånting! Antingen blir det ett par handledsvärmare eller en ölburksdöljare. I medeltidssammanhang är det väldigt vanligt att man ser folk dricka saker ur fula små linnepåsar, då de med hjälp av dessa påsar döljer flaskor och burkar, och det är ju väldigt historiskt korrekt! Eller INTE! Så jag faktiskt fundera på att tillverka nåt nålbundet ölburksfodral bara som ploj för att driva lite med det. Så kan man dricka något mystiskt ur en nålbunden korv istället för en aluminiumburk när man är viking. Käckt, eller hur? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...