onsdag 23 april 2014

#1 Ankfötter


Ja, det är verkligen så mina fötter ser ut när jag har mina nya fina strumpor på mig. De blev stora helt enkelt. Jag må ha breda fötter med höga vrister, men de är rätt små ändå. Och jag stickade ganska glest verkar det som. Så breda slappa ankfötter fick jag. Framför allt den ena. Som vanligt. Men jag tänker att en 40-tvätt så är det kirrat! Men mönstret, Murgröna av Joanna Nordstrand, var väldigt trevligt att sticka! Det blev en trevlig struktur och det hände något hela tiden så det var hela tiden roligt att sticka. Jag har tidigare skrivit om att jag har i och med detta mönster provat på att sticka en ny häl. Men jag har även provat på en ny tå. Till en början gör man som jag brukar göra genom att sticka ihop två i sidorna vartannat varv, men i denna modell sydde man ihop tån med kitchener stitch. Kitchener stitch träffade jag på redan när jag stickade Rockefeller, men där handlade det bara om sex stygn totalt och här var det betydligt fler. Och jag vet inte jag... Jag tror inte att jag gillar det. Det blev snyggt, absolut, men jag tror inte jag fick till knycken. Jag tittade på en film på youtube, men efter att jag sytt ihop båda två tårna är jag fortfarande inte säker på hur man gör. Kanske var det en kass video jag såg. Men första paret i Dödergöks sockutmaning är nu klart och jag kan verkligen rekommendera mönstret! Även fast jag misslyckades, men jag är rätt säker på att det är jag som är slapp på handen. Skärpning Jenny!


Här blir det däremot tätt och fint. Men här har jag också det fantastiska strumpgarnet Lane Cervinia Strømpegarn som jag köpt på Danska Coop. Och som jag inte har något kvar av efter det här! Katastrof! Och jag vet inte hur jag får tag på mer! Jobbigt. Garnet är i alla fall lite tjockare än exempelvis Regia och Fabel, och har därför färre meter per 50 gram. Men det gör också att det fyller bättre och blir tätare. Och jag gillar det. Beskrivningen den här gången är Enkla slätstickade sockor av Stickamera. Detta är ett par strumpor med istickshäl som jag inte testat innan så det ska bli spännande att se vad jag tycker om den här hälen.

Jag har kommit på vad min utmaning i Dödergök sockutmaning ska bli. Dödergöks utmaning är att sticka åtta par strumpor till sig själv innan 1/9 och jag tänkte från början att det kunde bli min utmaning med. Men nu har jag tänkt om och min utmaning skall bli att sticka så många par strumpor som det blir och att jag nu ska sticka alla de där strumporna jag tänkt sticka men som kanske aldrig annars hade blivit av. Jag ska sticka de där strumporna som jag är lite rädd för att sticka, som jag tänker är tråkiga och sticka och de där som verkar spännande att prova eftersom de har någon speciell detalj eller moment som jag inte tidigare provat på. Jag skall utvecklas i mitt strumpstickande i och med det här. Och därför har jag tänkt att jag ska försöka följa mönstren till punkt och pricka och inte göra den där hälen och den där tån som jag alltid gör. Och jag har redan börjat att bryta mitt löfte till mig själv. I detta andra par har jag redan ändrat tre grejer. Jag stickade vriden resår istället för vanlig 1x1. Sedan så t'nkte jag att 15 varv resår är för mycket så jag gjorde bara 10. och sedan så tyckte jag att 64 maskor var för mycket så jag minskade till 60 när resåren var klar för att den ska bli tightare. Men jag tror att det blir bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar