torsdag 25 april 2013

Krokade filtar

Jag är nu hemma i Göteborg igen. Gnosjö i all ära, men nä, jag tänker inte flytta tillbaka. Men, något som är trevligt med att komma hem är att mamma visar upp en massa textilier hon hittat på second hand affärer. Min mamma gillar att handla på second hand affärer kan jag säga. Hon gillar nog att handla helt enkelt. Men den här gången visade hon bl.a. upp ett par helt fantastiska krokade filtar! Och hon hade köpt dem för nästan inga pengar alls! Den gröna med blommorna kostade 20 kr trodde hon, och den andra mindes hon inte men påpekade att det inte kan ha varit så mycket. Den gröna och vita är krokade i remsor och blommorna är broderade i korsstygn. Den hade ett fodertyg på baksidan med, som var lite för kort, så den hade aldrig blivit klar. Men mamma skulle fixa till den sade hon. Och den röda är krokad i dubbelt garn, med någon sorts dubbel- eller trippelstolpar som liksom ligger över arbetet. Och så har den virkade kanter. Helt fantastisk! De två filtarna är definitivt något jag kommer lägga beslag på i framtiden! Tänkte bjuda på en liten bildkavalkad av filtarna så även ni får njuta av dem.4 kommentarer:

 1. Wow, vilket fantastiskt hantverk! Lite sorgesamt kan man tycka att de säljs för några tior, men tacksamt för den som förstår att uppskatta dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag helt hålla med om. Därför känner ju mamma att hon måste rädda dem. Det hade jag gjort med. Helt klart!

   Radera
 2. Vilka härliga fynd att lära sig och inspireras av. Håller med Birgitta om det strävsamma. Vilken tur att de hamnade i din mammas händer och dina.

  SvaraRadera