torsdag 21 februari 2013

Jag vill utfärda en varning!


Jag vill härmed utfärda en varning för ett icke stickgästvänligt ställe! Ikväll var Stickklubben Gbg på Hagabions café och stickade. Vi hade ju trevligt som vanligt och ikväll förärades närvaron av tre nya bekantskaper som jag hoppas vi får se massa mer av! Vissa av oss drack drycker av olika slag, de flesta åt och efter ett tag blev det tomt i glasen och på faten och vi satt i vanlig ordning kvar och stickade, virkade och krokade. De sänkte belysningen vilket vi struntade i men vi skämtade om att de försökte röka ut oss. Men helt plötsligt kom en kille fram och bad oss flytta på oss eftersom det fanns andra som ville ha vårt bord. Och då hade en av oss precis beställt in kaffe och ett vinglas var ännu inte uppdrucket. Värdelöst måste jag säga! Det satt mängder med folk med antingen dryck i glasen eller tomma glas och pratade med varandra, precis som vi, fast utan stickning med händerna. Berodde det på stickningen undrade vi då? En modig själ i gänget gick fram till killen i fråga och undrade helt sonika om det berodde på att vi stickade. Han hävdade att det inte alls var så men det är ju en restaurang och det var folk som ville ha vårt bord och att vi kunde få sitta i baren istället. Och så sa han att vi kan komma dit och sticka på dagarna istället. Att vi jobbar då tänkte han inte på. Men att en person ska få slänga i sig sitt precis nyköpta kaffe för att vi ska överlåta vårt bord till andra tycker inte jag är ok. Det var flera av oss som funderade på att ta in något mer att dricka men så blev det inte nu. Nej, Hagabion går jag/vi inte tillbaka till! Istället vill jag lyfta på hatten för t.ex. Tildas krog och Haket bar och sånt där man både får äta, dricka och sticka! Tråkigt slut på en trevlig stickkväll!

(Dessutom hörde jag att en person som satt bakom mig hade fått en iskall chokladfondant. Hon klagade på det och servitören/cafékillen gick ut och frågade kocken och han menade att den tydligen skulle vara tempererad. Dock påpekade hon att den var iskall men enda lösningen på det var att säga till kocken, men ingen erbjudan om kompensation föreslogs. Jag tycker hon skulle fått pengarna tillbaka eller en kaffe eller ett glas vin eller nåt. Kan meddela att min svärmors chokladfondant inte är iskall. Den är inte ens fesljummen. Den är sådär lite halvvarm som en chokladfondant ska vara.)

2 kommentarer:

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...