söndag 2 maj 2021

Loppistips #24: Vännplatsen i Torslanda


En favoritloppis vi gillar att besöka är Vännplatsen i Torslanda. Den ligger sedan ett par år tillbaka på Hangarvägen 5 och drivs av IOGT-NTO. Öppettiderna är 14-19 onsdag och torsdag och 11-16 på lördagar. Man kan ta bilen hit, om man har någon, eller gå från Torslandakrysset på ca sju minuter. Det här är en klassisk second handbutik med lite möbler, prylar och husgeråd, elektronik, böcker, textil, barngrejer och kläder. Allt man kan önska sig helt enkelt. Det finns även en hel del verktyg om man gillar det. Priserna är lite varierande. Ibland kan man tycka att vissa grejer känns lite pricy medans vissa grejer känns svinbilligt. Jag gillar det. Man vet aldrig riktigt vad man hittar då och vem har sagt att second hand måste vara billigt?


Klädavdelningen är ganska liten men välfylld och fräsch. Här kör de delvis med tariffpriser vilket innebär att man ibland kan fynda rejält. Man kan hitta en hel del finare märken hos dem och de har även en liten tjockisruta. Hittills har jag inte gjort det där kanonfyndet där men jag har vänner som gjort det. Men ett par väskor har jag hittat och sist vi var där var jag väldigt sugen på ett par riktigt fina skor. Men jag höll mig. Passform och användningsområde får ibland avgöra. 


Den kategori jag hittills kammat hem mest favoriter i i denna butik är glas. Jag är rätt förtjust i glas och det brukar de alltid ha fina! Ananasdrinkglasen är favoriterna här hemma och bubbelglasen var precis vad vi sökte. Rejäla och stabila. Nu senast kunde vi inte heller låta bli den extremt kitschiga ölkylväskan. Vem behöver inte en sån? Men jag har även köpt en del böcker, handarbetesmaterial och lite andra prylar där. Jag gillar butiken som skjutton!

Ska jag komma med något negativt med butiken är det att den är rätt rejält trång. Bland glasen känns det lite som att man ska riva halva stället om man gör ett felsteg men det har hittills aldrig hänt och när man väl kommit över den känslan funkar det fint. Sedan är det hundvänligt med och det är ju alltid en positiv sak i vår familj! Byrackan älskar att gå runt där och sniffa och hon är alltid lika välkommen. De har även en butikshund där som smyger runt och bara det gör att det känns väldigt inbjudande som hundmänniska. Besök Vännplatsen i Torslanda! Jag tror du kommer gilla den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...