söndag 23 maj 2021

Halsbandskitsch

Jag är mycket för kitsch men inte så mycket för bling. Alltså, jag gillar örhängen och använder en ring varje dag men jag hänger inte på mig så mycket mer. Men jag är periodare. Jag har haft perioder då jag använt armband ganska flitigt. Jag hade en del ringar när jag var ung och viril. Och halsband har jag kommit tillbaka till i flera perioder. Nu har lite en sån period. Och jäklar vad mycket najs kitsch det finns där ute! Härmed uppvisas några fina loppisfynd.


Det är inte bara i kläder jag gillar färg och form. Diamanter har en form som tilltalar mig och färgen är verkligen upp min alley. Lime och neon är grejer det. Halsbandet har jag fått tag på i en instabloppis och övrigt är från facebookgruppen Circle of clothes, BjörkåFrihet Backaplan och tradera. Kjolen har jag sytt själv.


Även denna pärla har jag köpt i facebookgruppen Circle of clothes. Halsbandet kostade mig 10 spänn! Inget att bråka om. Det får mig att associera till den gamla svartvita 60-talsserien om Batman. Och det är ju inte något dåligt!


Mitt senaste fynd är den här hamburgaren jag köpte på Lindra Wieselgrensplatsen i veckan. 25 spänn kostade det mig. Alltså, vem vill inte ha ett halsband i form av en hamburgare? Det är rätt uppenbart att jag inte är så mycket finsmakare vad gäller design och material. Ju kitschigare desto bättre!


Det händer dock att jag köper fingrejer ibland med. Jag blev så himla glad när jag hittade detta renhorn i mässing från JohannaN, smyckesmärket av Johanna Leymann som inte finns längre! Jag betalade 262 inkl frakt för det i ovan nämnda facebookgrupp. Jag är så himla förtjust i det och det här får vara mitt finhalsband. 


Och när vi ändå snackar finhalsband vill jag även passa på att tipsa om min grannes fina smycken! De Hex Designs finns både på instagram och facebook och säljer handgjorda smycken som är superfina! Sedan tidigare har jag två par örhängen jag köpt av henne och efter att ha suktat ett bra tag efter ekollonet slog jag till i våras. Det går faktiskt att öppna om man vill förvara något mer eller mindre lämpligt i det. Jag tycker det passar rätt bra ihop med mina favoritörhängen jag haft i flera år, köpta av ett estniskt par på en vikingamarknad. Jag gillar att stödja lokala slöjdare, hantverkare och designers. Och det här är ju så lokalt det kan bli!

Detta halsband är faktiskt mitt enda nyköp i klädkatergorin detta år, förutom ett par innesulor till ett par kängor då. Och kimonojackan från Remake Sthlm. Men den är ju återbruk ändå. Begagnatköp är det bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...