tisdag 26 maj 2020

Lagning i tv

Att jag vurmar för att laga mina kläder är knappast någon nyhet. Att jag även gillar synliga lagningar är rätt tydligt. Ett litet tips så här på kvällskvisten är att kolla in lagningsskolorna i tv4:s Nyhetsmorgon som återkommit ett par gånger.

Vid tre tillfällen har Kerstin Neumüller nämligen varit där och visat finfina sätt att laga kläder på. Ni hittar dem allihop här. Och Kerstin Neumüller är ju hon som skrivit boken Lappat & lagat som jag skrivit om här tidigare. Den är riktigt bra tycker jag och väl värd att investera i. Det är t.ex. i den jag hittat min favorit langettstoppningen som jag visat tidigare.


När Kerstin var med i mars visade hon för övrigt en teknik jag tänker utöka min repetoar med härnäst, nämligen fallskärmsjägarnas söm. Jag har fått en nötning i ett veck i min över tio år gamla Kånken som behövs lagas, och jag tror denna söm blir perfekt! Här hittar du det klippet.

Men bra initiativ tv4! Mer sådant tack! Finns det någon annan bra lagnings-tv tro? Någon lagningskarantän blir det inte för mig eftersom jag går till jobbet varje dag, men snart har jag i alla fall semester! Då ska det bli laga av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...