onsdag 20 mars 2019

Returer

Är du en sådan som köper kläder via nätet? Brukar du beställa några olika storlekar, prova i lugn och ro och sedan skicka tillbaka det som inte passar? Då bör du genast sluta med det!


Både podden Ecofashionista och tidningen Råd & Rön har uppmärksammat detta på sistone. Jag hade ingen aning om detta iallafall.

Personligen brukar jag inte köpa kläder på postorder. Det är typ helt omöjligt för mig som har en kropp där varenda kroppsdel har en egen storlek. Det är flera år sedan jag köpte något plagg på nätet sist och under mina år har jag knappt skickat tillbaka något. Så mycket meck. I den här artikeln i Råd & Rön avslöjas dock att när vi skickar tillbaka kläder måste de oftast ångas, kanske tvättas, vikas och packas om i en ny jäkla påse och då kan man inte göra det i Sverige utan då måste det göras i ett låglöneland som Polen eller Estland! Tidigare har till och med kläder skickats så långt som till Asien! Helt galet! Det skär dessutom i mig att Estland anses vara ett låglöneland men det är en parentes. Men alltså, detta innebär ju ökade utsläpp av växthusgaser, ökad vattenåtgång, mikroplaster från lastbilarna och massa andra hemskheter! En femtedel av alla kläder vi köper skickas tillbaka, bara för att vi skaffat oss den vanan! Personligen tycker jag att det inte ska vara avgiftsfritt med returer, som det var på en gamla goda tiden. Så dags att sluta upp med detta provrumsbeteende och ta lite ansvar.

Skarpögda kan för övrigt se vad för podd jag lyssnar på just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...