tisdag 9 september 2014

De där strumporna...

Hur gick det egentligen med Dödergöks sockutmaning som jag gick med i tidigare i år? Jotack! Den är inte färdig får man väl säga... Min första tanke var att som Dödergök sticka åtta par strumpor innan 1 september. Så tänkte jag sen att jag behöver ju inte sticka lika många som Dödergök men jag kommer säkert sticka fler. Så tänkte jag följa mönstren till punkt och pricka. Och så tänkte jag sticka ett par Skew och ett par efter mitt eget mönster (som skall komma) till. Ett par stickade jag efter mönstret till punkt och pricka. Det blev inga åtta par och det blev inga Skew och inga efter egen modell heller. Men det här är de jag stickade:


Ett par Murgröna av Joanna Nordstrand. Här följde jag mönstret rakt av. Och de blev förstora. Som ankfötter. Men garnet var av krympande art så det gick bra ändå. Och jag lärde mig kitchener stitch. Jag lärde mig även att jag inte gillar kitchener stitch. Men mönstret var jötteroligt att sticka efter!


Ett par vanliga enkla strumpor med istickshäl efter Stickameras beskrivning. Jag påmindes om att jag inte gillar istickshäl. Men garnet är fantastiskt och strumporna blev rätt så bra. Även fast jag även insett att jag inte gillar istickshäl.


Ett par Hermiones everyday socks i Drops Fabel. De blev helt fantastiska! Tyvärr är stövlarna lite obekväma. Det är alla skor på mig eftersom jag har ankfötter helt naturligt. Dvs väldigt breda fötter. Men de är awsome ändå!


Ett par Basket Weave Rib Socks i Tant Koftas handfärgade strumpgarn. Och de blev också helt fantastiska!


Och ett halvt och lite till par Gander. Just nu håller jag på och förbereder marknaden i helgen så Gander får vänta lite. Men jag tror att de kommer bli awsome för det är fint garn och jag är nöjd med första riktiga försöket till flerfärgsstickning! Så jag fortsätter väl utmaningen helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar