måndag 17 september 2012

Entrelac-krokning


Mitt senaste projekt är detta! Jag började igår kväll och har redan kommit så här långt och lite mer därtill under kvällen! Entrelac-krokning har jag velat lära mig länge nu men aldrig riktigt vågat. Verkade mer avancerat än vad det var kan jag säga. Jag inspirerades av dominostickade filtar i strumpgarn som mina vänner fick dille på i våras men jag tänkte att jag vill inte vara som alla andra utan jag ville kroka istället så igår satte jag igång! Roligt är det! Jag använder mig av strumpgarnsrester av olika slag såsom Fabel, Opal, Regia och annat. Jag känner dock att mina rester räcker inte hur länge som helst så antingen får jag sticka massor med strumpor av de mängder med restgarn jag har eller så får jag försöka få tag på snuttar någon annanstans ifrån. Så om någon där ute sitter på strumprestgarner som är så små snuttar att det inte riktigt går att göra något vettigt av dem så kan jag förbarma mg :)

6 kommentarer:

 1. Det där ser ju trevligt ut!Jag har problem med att det rullar sig, när jag krokar, men det borde det inte kunna göra i entrelac-form...måste nog också testa detta! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Man kan köpa snuttar på sy mässan det är något jag gjorde, typ 5kr för mini nystan (2 rutor tror jag) sött! Och sen massa andra mini snuttar som är söta och udda :)

  SvaraRadera
 3. Jag ska samla ihop lite åt dig i mina förråd.

  SvaraRadera
 4. Det där var en jättebra idé.Tack ska du ha för den ♥ Jag är döfrälst på krokning.....visserligen varvar jag med andra stickningar....men landar alltid med jämna mellanrud i krokträsket.Hamnar jag där då tar det ett tag innan jag kommer upp till ytan igen :)Just nu aktar jag mej för det"träsket"det är julklappsstickningar på gång :)

  SvaraRadera
 5. Jag försöker också komma igång med mina julklappsstickningar. Men krokning är så kul! Vore skoj att se något du gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns lite bilder http://restgarner.blogspot.se/search/label/krokat

   Radera