torsdag 27 september 2012

Strumpor


Jag har fastnat i strumpträsket. Jag har varit där förr. Förra sommaren köpte jag mina första strumpgarnsnystan i form av Drops Fabel. Det var roligt att sticka strumpor så jag köpte massa strumpgarn under året. Tre par strumpor till har det blivit sedan dess. Ett par i det närmaste regnbågsfärgade till mig själv, ett par egenfärgade i julklapp till sambon och sist ett par spiralstrumpor i garnet Lupin. Fler har det inte blivit trots att jag har massa strumpgarn. Innan dessa blev klara då. Detta är Kristina-strumporna efter mönster av Ulrika Korkala. De blev riktigt bra får jag säga. Jag stickar nog egentligen inte särskilt löst men jag gillar inte glesa strumpor så jag stickar i nr 2 för att det ska bli bra. Och det är ju lite pilligt. Det var ett bra mönster med förstärkt häl och en fin fläta som hjälper passformen, men det är faktiskt lite pilligt med så tunna stickor. De är inte perfekta, men jag är väldigt nöjd ändå. Garnet är strumpgarn från OnLine.

Baktanken med de här strumpprojekten är ju givetvis delvis att jag ska få restgarn till min fantastiska filt jag håller på och krokar på! Jag vill gärna ha små snuttar som inte går att göra något annat av så jag stickar på. Har börjat på ett par tågstrumpor idag med. Tågstrumpor är söta bäbisstrumpor som jag får visa när de är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Haul och dagens tips

Igår som ett brev på posten, efter en intensiv jobbperiod, kom ett paket från Sellpy levererat till min dörr. Jag beställer från Sellpy l...