torsdag 2 juni 2011

Utställningen lite mer ingående


Här har vi då mitt hörn av utställningen igen. Jag måste erkänna att jag är jättenöjd med ad jag har åstadkommit! Vi hade som uppgift att bygga ett skåp med två dörrar, en låda och en flyttbar hylla. Och det var inte det lättaste kan jag säga! jag har inte jobbat med trä sedan 6:e klass och vi har inte haft mycket handledning att tillgå så jag är jättenöjd att skåpet blev så bra! Jag har byggt det i al och behandlat det med olivolja för att få den mörkare färgen och få träets ådring och karaktär att framkomma mer. Baksidan är masonit och jag har klätt den med ett gammalt barnlakan i bomull för att piffa till det lite. Jag tycker att det är jättegulligt! Jag gillar det och tycker dessutom inte att det är så illa pinkat med tanke på min brist på träerfarenhet!


Sedan har vi min urholkade skål som jag visat innan och mina två svarvade skålar i lind (som vi ser på bilden som jag är toknöjd med) och bok. Vi hade fyra svarvningsuppgifter och jag har bortsett från skålarna svarvat en blobb som jag målade gult och en Barbapapa. Barbapapan är jag jättenöjd med. Och den var rolig att svarva! Den urholkade skålen utgjorde 3 av mina egna 10hp att lägga på eget arbete, och resten utgjordes av ett projekt att lära känna olika träslag genom att tillverka nålbindningsnålar, och det andra att lära mig att sticka efter mönster.


Jag gjorde 20 nålbindningsnålar i allt från en gammal glasspinne, al, lind, zebrano och paddouk vilka jag sedan även provade att nålbinda med. Jag påbörjade en benvärmare i växtfärgat garn vilken jag skall färdigställa i sommar tänkte jag, och min favoritnål var helt klart den i al! Den var relativt lätt att tälja, tillräckligt hård och hade en len yta så den gled perfekt igenom. Andra nålar jag gillade var dem i ceder, en och körsbär. Jag har lärt mig massor om träslag och det var kul att göra.


Vad gäller stickningen så har jag inte kunnat sticka så mycket mer än aviga ohttp://www.blogger.com/img/blank.gifch räta, basic och enkelt. I och med detta projekt ville jag prova på att sticka efter mönster, svenska och engelska, färgstickning, strukturmösnter och att konstruera mitt eget färgmönster. Mina favoriter bland mina stickade saker är den stickade baskern och svettbandet jag stickat till sambon att matcha hans krokade slips. Det var roligt att sticka lite mer avancerade saker och jag känner nu att jag vågar mycket mer, även om stickning fortfarande inte riktigt är min favoritteknik. Man tappar ju maskor!


Det var mina grejer det, men mina klasskompisar har också varit fantastiskt duktiga! Här har vi min vän Annas hörna av utställningen och hennes kitschiga svepaskar är helt underbara! Hon har också gjort jättefin luffarslöjd och lärt sig sticka och virka jättebra! Anna förtjänar massor med beröm och lovord! :)

1 kommentar:

  1. Du är så grym! Du har verkligen gjort superbra grejer, och har så många bra pedagogiska tankar. Och jag blir helt rörd för de fina orden om mig, tack kaka! <3 Fan, nästa år ska vi briljera ännu mer! :)

    SvaraRadera