tisdag 26 oktober 2010

Vantproblem


Nu har jag börjat med sambons vantar. Det blir ganska bra med detta garnet, men jag är ju inte jättevan stickare så det är lite ojämnt i början. Och så upptäckte jag i söndags att jag visst hade en sticka för lite i storlek 4, och att jag hade stickat 4 varv med en storlek 3.5. Men det märks nog inte. Jag har ändå förvarnat honom om att de inte kommer bli perfekta. Så jag fick i alla fall köpa nya stickor, och då köpte jag ett par KnitPro som alla tycker är så bra, så jag får testa om de verkligen är så fantastiska. Men jag hann inte längre än till slutet på varvet eftersom jag nu ska öka och har fastnat på en vriden rät maska mellan maskorna. Men jag har bett om hjälp både på ifokus och Online stickcafé som pågår just nu, och får jag det inte att funka så frågar jag Linda-Marie om hjälp i skolan imon. Men det är riktigt kul att sticka vantar!


När jag ändå var inne på Broderi & Garn igår och köpte stickor så köpte jag tre nystan grå Eskimo som jag ska sticka en mössa till mig själv av. Jag är nämligen lite avundsjuk på sambons varma mysiga mössa i Eskimo, och den har jag stickat själv, så det är inte mer än rätt att jag får en också! Och idag råkade jag gå förbi Hisingens hemslöjd a.k.a. Garntanten, och då råkade jag köpa lite mer garn. Men det var på rea, i källaren, och jag betalade bara 200 kr för 4 Eskimo, 4 Alaska, 2 Julia och 2 raggsocksgarn. Helt ok tycker jag!

Nu hoppas jag att någon har svarat på stcikcafét hur jag ska göra...

2 kommentarer:

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...