måndag 23 november 2020

Circular monday - den vita dagen i november


Så var snart Circular Monday till ända, dvs dagen som 2017-2019 hette White Monday. Men det är ju cirkulär ekonomi och konsumtion det handlar om så det är väl ett lämpligt namnbyte. Jag skrev ett inlägg om dagen förra året i bloggen som jag hänvisar till istället för att upprepa. Handla second hand, hyra, laga och låna handlar det om i alla fall. Och så är det ju en reaktion mot överkonsumtionen kring Black Friday. Jag har för övrigt skamlöst lånat bilden från circularmonday.com.

Jag har inte shoppat någonting idag kan meddelas. Springa i butiker bör man ju inte göra nu ändå och jag har inte heller handlat något i andrahand på nätet, även om jag har spanat lite. Och erbjudanden har funnits. Erikshjälpen har t.ex erbjudit 20% hela dagen på secondhand.se. Sedan så kan man ju konstatera att det inte behövs några erbjudanden för att göra rätt idag så länge man inte shoppar i onödan och ser till att eventuell handling blir cirkulär. För att hitta alla samarbetspartners är det bara att klicka in på hemsidan. Alltid second hand i första hand ni vet.


För att uppmärksamma denna dag har jag som sagt inte shoppat nåt men haft enbart second handköpta eller lagade plagg på mig, det bara blev så, och även lagat ett par leggings. Det dyker visst upp fler och fler hål i dem och jag fortsätter laga. De här kommer jag inte ge upp på länge. Det känns gött att även laga enkla vardagsplagg så här. Och nu ska jag nog ändå spana lite på second handkläder på nätet. Bara för att det är kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...