söndag 6 oktober 2013

Garnbutiksrecensioner

I helgen har jag passat på att besöka två nya garnaffärer. Den ena är en nygammal favorit och den andra en helt ny bekantskap. Vi börjar med den nygamla favoriten som är ingen mindre än gamla Hisingens hemslöjd som numera verkar heta Sonjas garn och tillbehör.


Fotot är från den tiden när affären hette Hisingens hemslöjd, men skylten hänger fortfarande kvar på utsidan så det är lite oklart vad den egentligen heter. Affären öppnade i ny regi i augusti och det var först nu jag fick tummen ur att besöka den. Jag vet att lokalen gjorts om och totalrenoverats och jag har hört från andra som besökt butiken efter nyöppningen att det var ungefär som innan och någon sa att det var riktigt najs. Butiken inhyser även en fotostudio och en florist, men floristen vet jag inte vart de gömt eftersom jag inte såg till den. De som varit på Hisingens hemslöjd innan på Mabels tid vet att en halvtrappa upp fanns både garn och broderier och andra handarbeten och en trappa ner fanns raggsocksgarn och en reahörna. På markplan fanns mycket akryl och sådant. En halvtrappa upp fanns nu istället fotografen och i källaren fanns mycket raggsocksgarn och en reahörna. Inga broderier vad jag kunde se i alla fall. Både sortimentet och uppdelningen var i stort sett densamma och det fanns liksom inget jag gick igång totalt på. Ett ganska basicsortiment med Järbo, Svarta Fåret och Marks & Kattens var i stort sett vad som bjöds. Det jag gillade med den gamla butiken var att man alltid hittade guldkorn, oftast i reakällaren (som reducerats till en ganska liten hörna) och att det var mycket lullull runtomkring att gilla. Det var liksom mysigare. Och det kändes som att det fanns mer av allt. Men det var absolut inget fel på butiken, jag blev bara inte jätteimponerad. Men det finns alla möjligheter att imponera på mig i framtiden!


I går lördag var jag även på en garnbutik i Bollebygd som heter Nedergårdens garn och klädbutik. Linda hade besökt den i somras och blivit helt kär i den. Och det var himla mysigt! Nedergården inhyses i en lada som som sagt både har garn och kläder, men det finns även ett café. Vilken perfekt kombination! Ladan var väldigt fint inredd och det fanns mycket fint garn som både tilltalade garnsnobben i mig, men även min plånbok. Att det var 20% på allt i butiken för dagen var dessutom en bonus. De hade en hel del trevliga garner som man inte hittar i var butik, som en del Rowangarner, Austerman Step, Regia och annat, men de hade även lite klassiska Drops och Sandnesgarner. Men jag tyckte att det var en bra kombo. I ett hörn stod även en vävstol som gjorde mycket för hemtrevligheten. Det kändes som ett levande ställe. Det smög även runt ett par söta katter varav en hade det ynkligaste jamandet jag varit med om. Den snarare väste fram än jamade, men den var väldigt sällskaplig och söt. Kattlådan stod dessutom bakom en garnhylla vilket man eventuellt kan tycka vara lite ofräscht. Och det är ju tur att man inte är allergisk i alla fall. Min pappa hade aldrig kunnat besöka den garnaffären.


Det här blev mina inköp. Två nystan alpacka från Schachenmayr i en något beige färg för 10 kr styck, fyra härvor Summer tweed från Rowan för 29 kr styck, två nystan Felted tweed från Rowan och ett nystan Austerman step Mode Coctails i färgen Margerita som jag är lite osäker på priset på. Men i vilket fall var det ju 20% rabatt och jag betalade totalt 283 kr för detta. Jag är helnöjd! Alpackagarnet får vi se vad det blir av, jag tror det är en liten nyansskillnad på de båda nystanen, men skitsamma. Summer tweeden vet jag inte riktigt vad det blir av heller. Jag hade gärna stickat ett linne eller något sådant i det, men då skulle jag nog få banta bort både fläsk och revben för att garnet skulle räcka. Det kanske kan bli ett linne kombinerat med något annat garn i framtiden, vi får se. Felted tweeden ska det bli ett par handledsvärmare till mig av i alla fall och jag ska även sticka ett par strumpor till mig själv i strumpgarnet. Så det var inte så mycket slentrianshoppande i alla fall som det kan bli!

Jag tyckte väldigt mycket om butiken och kommer garanterat att besöka den igen, så fort man har vägarna förbi Bollebygd, vilket man i och för sig inte har så ofta. Men trevlig var den i vilket fall!

2 kommentarer:

  1. Inte värt du bantar bort revbenen, jag tror det kan bli lite instabilt då... :-) Fina garner och ska komma ihåg affären om jag är i närheten av Bollebygd... vilket jag sällan är, men i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, revbenen få bli kvar! Och Bollebygd är ju inte direkt ett ställe man passerar dagligen, men gör man det någon gång är det väl värt ett besök :)

      Radera