onsdag 19 juni 2013

Man kan aldrig få nog av växtfärgning


Det tycker i alla fall jag och Linda. Därför hade vi en session i fredags igen. Vi insåg sist att rödlöksskal på mörkgrått garn blir döfint så vi ville färga lite mer sådant. Vi hade fått tag på jättefint grått garn vi ville testa, och det här var ett höjdargarn! Det blev väldigt mjukt och mysigt.


Man blir lite beroende av att växtfärga garn. Längst upp till vänster ser vi sex härvor förstabad i rödlök, två olika gråa garner. Två av härvorna är små bonushärvor på ca 25g som vi får behålla själva. Mycket nöjda. De fyra till vänster i övre raden är andrabad på rödlöksskal. Inte illa det heller. Längst ner har vi min favorit tomtskräppa. De längst till vänster blev lite mesiga, men den till höger blev riktigt fin.


Och så har vi även ett tredjebad rödlök och ett andrabad tomtskräppa. De fick ligga över två nätter. De blev inte så dumma de heller. Den gula blev riktigt sådär citrongul. Det blir nog mer växtfärgning i sommar tror jag...

4 kommentarer:

 1. Vad avundsjuk jag blir! Vill också växtfärga mer. Garnerna blev ju jättefina och de "mesiga" blir ju säkert jättefina som kontrast med de starkare till någon mönsterstickad vante eller socka. Tummen upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag hoppas också att de mesiga kommer duga. Och en del vill ju ha mesiga färger :)

   Radera
 2. Jättefina! Man blir allt mer sugen på att prova. Gör det nån skillnad om växterna är färskplockade eller torkade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska prova! Och det kan vara skillnad, det beror på vilken växt det är. Vi kör oftast med färska växter.

   Radera