söndag 23 juni 2013

Garn-lan

Förra helgen växtfärgade vi inte bara. Vi shoppade garn också. Såklart. Jag och Linda kan inte träffas utan garnshopping. Vi började med att gå till Hisingens hemslöjd. Hisingens hemslöjd är en av favoritgarnaffärerna, som jag dessutom är stammis på eftersom det ligger på gångavstånd, och jag gillar sortimentet, och innehavaren. Jag och Linda brukar gå dit när hon är på besök. Nästa söndag byter butiken ägare så det ska bli spännande att se vad som händer då. Jag köpte bl.a. fyra nystan Drops Silke-Tweed, som hon hade rotat fram bland sina gömmor, i en kanonfin gul färg! Vi fick även ta en liten tur till Nordiska hemtextil på Wieselgrensplatsen som jag kan rekommendera. De har kanonfina ullgarner från Viking of Norway med kanonfina priser. På lördagen var vi på Erikshjälpen i Skene och Kinnagarn. Också två favoriter. På Erikshjälpen kan man hitta superfina loppisgarner, och den här gången hittade jag något tweedliknande på rulle som ska bli något fint. Linda hade nästan länsat stället tidigare, men något blev kvar till mig. Jag tänker att bilder får komma när jag gör något av garnet.

Vid ett besök på mataffären träffade vi på en vän till Linda och hennes fästman, och han hade varit på lan hela natten, vilket han även skulle tillbaka till efter lite provianterande. Vi tyckte att vi också kunde ha lan. Garn-lan. Vi planerar för ett riktigt garn-lan i höst tänkte vi. Ett garn-lan kan ju innehålla lite vad man vill, men vi tänkte att vi skulle dricka lite vin, mängder med kaffe för dem som dricker det, garnklämmeri, garnfrosseri, garnporr och garnhantverk. På ett ungefär. Jag och Linda övade lite inför det stora garn-lanet genom att sticka, nysta garn, prata garn och dricka vin. Så här mysigt hade vi det:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...