lördag 25 maj 2013

Spetssjal

Det har inte blivit så mycket bloggat på senaste tiden Och det har faktiskt inte blivit så mycket handarbetat heller. Efter att vi var på marknaden i Kungsäter hamnade jag i lite handarbetaskoma. Jag hade inte så mycket inspiration, lust eller ork att handarbeta som jag vanligtvis har. Det blev nästan bara när jag var på Stickklubben. Det här med att ha fyra extrajobb och heltidsstudier tar ändå på krafterna. Och det har inte heller blivit något färdigställt på jättelänge. Men nu är jag snart klar med spiralstrumporna och en bolero jag stickar i Rowan Calmer som jag hoppas ska bli bra. Och länge har jag haft ett stort sug att börja på en spetssjal. Jag har inte stickat så mycket spets och känner att det är dags för lite sånt. Förra sommaren färgade jag en 200-gramshärva entrådigt ullgarn med gul lök vilken kostade 15 kr på loppis, och jag har funderat över vad man kan göra med så mycket av så tunt garn. Jag tänkte att det förtjänar att bli en spetssjal. Jag sökte ett bra tag efter ett bra mönster, och jag var lite kräsen. Jag ville ha en stor trekantssjal med löv/blad på, och jag ville att den skulle stickas nedifrån. Och jag ville ha ett gratismönster. Inte för att jag inte gärna betalar för mönster, utan för att jag ville kunna studera mönstret ordentligt och se att jag verkligen fattade det, och att den stickades nedifrån då. Det var faktiskt lättare sagt än gjort. Jag hittade några stycken jag gillade, men jag fattade inte mönstrena alls. De var konstigt uppbyggda och inte så bra förklarade. Men så hittade jag till slut sjalen Kevät på Ravelry och tyckte mig förstå mönstret. Det gjorde jag inte helt heller kan jag säga. Jag hade med det på Stickklubben i torsdags och fick få lite hjälp innan jag fattade. Men jag skyller på att det var konstigt skrivet. I alla fall rå är jag nu igång och det blir riktigt bra faktiskt!





Några fel har jag gjort, några varv har fått repas upp och garnet gör sig förtjänt av sina 15 kr då det redan gått av två ggr. Men jag kör på. Jag vill göra en sjal i det här och om jag orkar så ska den bli gigantofantisk! Kanske kan jag använda den på ett bröllop jag ska på i augusti. Nu sitter i alla fall mönstret ganska bra och jag tänker att jag nästa gång kommer fatta ett spetsmönster bättre. Vi kan ju hoppas i alla fall!

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nope, om du läser inlägget så finns det en länk där ;)

      Radera
  2. Det blir finfint! Ser fram emot söndagsstickning imorgon :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, ja det hoppas jag! Ja det ska bli görkul imon!

      Radera
  3. Vilken härlig färg och vilket fint mönster, den kommer bli riktig tjusig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Det hoppas jag att den blir :)

      Radera

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...