fredag 5 oktober 2012

Gratis garn

Jag har upptäckt något som provocerar. Någon som försöker tigga till sig garn. Jag håller, som tidigare nämnts, på med en filt i strumpgarner. I denna krokade filt ska det bara ingå restgarner har jag bestämt, för att det är en poäng att använda restgarner och för att jag vill ha mångfalden som det blir om man bara har små snuttar i många olika mönster och färger. Jag har slängt ut lite frågor här och var om någon har små snuttar med restgarner till min filt. Jag tycker att min fråga har varit ödmjuk och jag är noga med att poängtera att jag bara vill ha snuttarna om de är så små att det inte går att göra nånting med dem och de bara ligger och tar plats. Men folk blir verkligen provocerade och säger åt mig att köpa hela nystan istället, att frågan inte passar sig i just det forumet och plockar bort mitt inlägg utan att säga till. Jag har aldrig sagt att jag vill att folk ska tömma sitt garnförråd och ge gratis till mig, utan vad det handlar om är helt enkelt att jag gärna tar över något någon annan inte vill ha. Jag betalar gärna en slant för det om man vill och eventuell frakt ersätter jag även självklart för. Men ändå sticker det i ögonen på folk. Folk tycker att jag är åpen. Men vill folk missuppfatta mig får de väl göra det då. Vill folk förvränga min ord så fine. Jag bjuder på det. Att tigga garn är tydligen värre än att tigga hasch. Det bekräftar ju vad jag misstänkt länge: garn är en drog. Garn gör att folk blir beroende och får abstinens. Garn gör folk otrevliga. Garn är makt.

4 kommentarer:

 1. Garn gör folk till hoarders. Man tänker ju att om om man inte vill ge bort sitt restgarn så behöver man ju inte svara på annonsen. Är det så provocerande om någon annan skulle vilja göra det, att man måste ta bort annonsen för att de inte ens ska få chansen? Konstigt tycker jag. Du skulle ha fått mitt restgarn om jag hade något! :)

  SvaraRadera
 2. Vad söt du är Anna! Och du har helt rätt, garn skapar hoarders! Nu är jag iofs lite hoarder själv, men det har jag alltid varit tror jag ;)

  SvaraRadera
 3. Det här är ju fånigt! Jag tycker man kan dela med sig, om man har ett överflöd man ändå inte uppskattar

  SvaraRadera
 4. Så fånigt, jag har garn att skänka (visserligen sitter det ofta fast i ett halvfärdigt projekt som jag har givit upp, men ändå - det går väl att repa upp...!). Dessutom har jag ibland köpt garner som jag sen ogillat för att det ingått olika typer av syntet i blandningen, men är man okej med akryl och polyamid så är det ju mottagarens problem...

  SvaraRadera