onsdag 5 oktober 2011

Klädsömnaden klar och lite annat


Klädsömnaden är klar och redovisad och här är min stolthet - min kjol. Jag hade en annan kjol hemma som jag använde för mått och modell. Jag i stort sett återskapade den och den blev precis som jag ville ha den. Dock vet jag inte alls hur den kommer bli bedömd. Det kommer nog ske vid mer än ett tillfälle att det kommer elever med plagg som de vill återskapa, och då är det ju bra att öva på det.


Här har vi även baksidan på kjolen vid besparingen, och krysset är ju ett sånt där klassiskt jeanskryss som ser ut som det ska tycker jag. Och jag är riktigt imponerad av mig själv! Jag är ju i stort sett nybörjare vad gäller sömnad så det är inte så illa pinkat tänker jag.


Här har vi även förklädesklänningen jag sytt. Synar man dem i sömmarna finns det betydligt mer att klaga på. Mina stickningar är inte alls raka och fickorna ser ut lite som hej kom och hjälp mig. Men den är väldigt bekväm! Fast jag ser ut som en flygande tunna i den. Mer cylindrisk form får man leta efter. En cylinder som buktar ut på mitten då...

Så nu är det alltså dags att komma igång med att snickra ihop en stol eller pall. Jag har en idé på en stol jag skulle vilja göra, men jag hade gärna gjort en pall eller liten solstol med. Så vi får se på vilken nivå jag lägger mig.
Metallen har bidragit till fyra drivna skålar i olika storlek som jag också känner mig ganska nöjd med. Och idag kom jag igång med knypplandet, som jag har som eget projekt. Det var kul. Kändes lite ringrostigt till en början, men sen när jag kom igång satt det i ryggraden. Jag gjorde en Udd och stad mellanspets för att bli lite varm i kläderna.


Så har jag ju givetvis shoppat lite med. Det har blivit en del handarbetsböcker på tradera, loppis och bokmässan det senaste. Den röda längst upp på bilder är "Stora handarbetsboken" som jag fick tag på för 30 spänn hos ett antikvariat på bokmässan. Karins Broderier har jag velat ha ett tag, och nu hittade jag den till mässpris. Jämtlandssöm är till ett skolprojekt. Jag ska brodera min vikingakappa jag håller på och syr, och då ska jag göra min egen version av Jämtlandssöm a la viking tänkte jag.


Jag har råkat få med lite garn hem också så klart... Igår råkade jag hitta 4 nystan strumpgarn i Fabel och Frost som jag gillade, för 25 kr styck, och så håller jag just nu på med ett par strumpor i ett garn jag hittade på danska Coop för 15 DKK nystanet. Jag vet, jag är en shopoholic. Men jag är ju medveten om det i alla fall ;)

4 kommentarer:

  1. Jag tror att du är jättesöt i förklädesklänningen också.

    SvaraRadera
  2. Tack Eva, det var gulligt av dig :)

    SvaraRadera
  3. Med ditt leende och dina lockar så kan man inte annat än vara söt.

    SvaraRadera