lördag 25 december 2010

Julen

Jag vet, jag har varit sjukt dålig på att blogga i december! Men först var det vfu'n, och sen var det massa tentor och fucking projektarbete, och sen massa stress med att hinna med julklapparna. Och jag hann inte riktigt. Ena svågern och brodern fick klara sig utan handgjorda julklappar i år, och några gjorde jag klart på julafton, precis innan middagen. Men här är några av dem i alla fall!Först ser vi min mor i den nålbundna mössan hon har velat ha ett tag, och sedan tomten jag virkat till min svärmor. Hon samlar på tomtar så jag tyckte att det skulle vara en trevlig grej att ge bort. Jag köpte mönstret på tradera och gjorde nästan som man skulle. Man skulle ha lite mer i ansiktet och så, men jag ville göra den lite mer amigurumi-style.Sedan har vi mössan pappa beställde, som av någon anledning vägrar vända på sig. Kanske för att den är tagen med mobilen... Han ville i vart fall ha en mössa som han kan ha när han fiskar, och den skulle gå att dra ner över öronen. Min pappa har väldigt stort huvud, men jag lyckades höfta rätt. Den passade! Jag fodrade den dessutom med fleecetyg, som är avtagbart. Sista bilden är på ett par handledsvärmare av min klassiska modell som svärmormor fick. De är gjorda i ett mysigt garn som heter Gjestal Bris och är 50% ull och 50% soya. Min kära sambo mms:ade en bild från idag när hon hade dem på sig:)

Sedan så har jag också krokat en slips till svåger Lars, virkat ett par örhängen till syster och så fick bonussvärfar ett par blåa tofflor jag virkat tidigare. Så ska jag ju göra julklappar till svärfars familj också till när vi ses! Jag krånglar tull det lite genom att göra saker till bonussvärfäder och mödrar och sånt, men jag tycker ju att det är kul!

I julklapp fick jag massor bra! Två halsband och en räktrålare (glasskål från Nybro glasbruk) bl.a. Och så fick jag 25 gulliga amigurumidjur av syster och svåger, som jag inte lyckats knäppa någon bild på ännu. Jag har även Lär dig virka supersöta amigurumi (samma författare) sedan tidigare, och den är jag väl inte jätteimponerad av. Den är väldigt fin och pedagogisk förvisso. Den går verkligen igenom virkningen ordentligt, men mönstren är kanske inte jättespännande. I den här är mönstren bättre, och jag tänker ändå att det kan vara bra för min framtida profession. Så till våren börjar slöjden, och då måste jag ju bara vara duktigare på att blogga!

1 kommentar:

  1. Shit vad mycket du hann med i julklappsväg ändå! Så imponerad jag är! O ändå pluggar du... Jenny, jag ligger efter... ;o) Det är så kul att se dina alster, mina hittar du ju oxå nu. :o) Sköt om dig, kram

    SvaraRadera