tisdag 16 april 2019

Fem goda hållbara gärningar

Idag har jag varit en god medborgare och gjort fem bra saker för miljön. Bra på det sättet att det är det bättre alternativet så klart. Ska man vara mest klimatsmart ska man bo under en sten i skogen typ. Men det gör inte jag. Här kommer de i kronologisk ordning.


1. Fixat i ordning hobbyrummet och syhörnan.

Efter 4.5 år i den här lägenheten är det till slut bra i hobbyrummet. Så när som på platsbrist. Men nu kan jag komma åt att laga och sy om mina kläder. Och det är dessutom bättre att sy sina egna kläder än att köpa fast fashion. Ignorera sytrådshoardingen. Inget av det där är inköpt nyss och mycket är från loppis.

2. Lämnat in två par skor hos skomakaren. 

Det var rätt många år sedan sist. Jag testar närmaste skomakaren på torget för att limma på en sula på ett par gamla gympadojor och laga ett par fådda och begagnade Dr Martens. Jag är spänd på resultatet. Och detta är ju bättre än att slänga och köpa nya så klart.

3. Köpt två Hawaiiskjortor och lite andra pryttlar på Emmaus.

Överkonsumtion är inte bra men second hand är det bättre valet! Och en enda Hawaiiskjorta är faktiskt för lite i min sambos garderob. Den används flitigt. Koner för att träna agility var en annan grej som inhandlades.

4. Skickat två påsar till Sellpy.

Jag älskar Sellpys koncept och jag älskar deras lådcyklar! Sellpy har ett bra miljötänk! Och mina Dr Martens (ja, jag har flera par) och alldeles för lilla Haglöfsjacka mår inte bra av att ligga oanvända. Jag ser fram emot resultatet här med!


5. Lagat sambons stickade tröja.

Tröjan har jag stickat själv och någon rackare har ätit på den. Antagligen något husdjur av det mindre slaget (inte hunden). Turligt nog var hålet i nedre delen av ärmen så det var snabbt upprepat och omstickat. Tröjan heter Flax och är väldigt fin. Jag stickade den dessutom för att byta ut den läskiga fleecetröjan han använde när han frös. Oroa er inte, fleecetröjan har inte slängts, den finns kvar men nu behöver den inte tvättas massor pga användning och släpper inte mikroplaster.

Detta är min dag. Vad har du gjort för miljögärningar idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...