söndag 29 april 2012

Gårdagens marknad


Så sålde jag på marknad igår igen. Lärjeåns Kafé & Trädgårdar var det den här gången. En liten mysig marknad där det såldes både massa fint och lite kraffs. Jag hade smygmaskvirkat, nålbundet, krokat, växtfärgat garn mm. Jag sålde lite i alla fall. Inte så att jag blev rik men det var ju roligt också! I och med denna marknad "introducerade" jag även lite nya produkter på mitt bord. Jag hade tex lite langettvirkade armband och några virkade broscher:


Jag hade även med mig mina nålbundna vantar som jag nu till slut har utvecklat en del kärlek till. Många tittade på dem och provade. Jag fick mycket beröm för dem. Men så kom det en person på slutet och tittade på dem, sa att de var fina men att de var för dyra. För dyra? Ursäkta? 300 för ett par nålbundna vantar i växtfärgat garn med broderier är INTE dyrt. Det är snarare billigt! Jag vet att jag kan vara lite billig med vissa saker. Mina smygmaskvirkade handledsvärmare har jag höjt till 80 kr nu vilket fortfarande är billigt. Får jag nog ändå säga. Men dem gör jag nästan i sömnen och när jag gör annat (sitter på föreläsning, tittar på tv, eller mellan samtalen på jobbet) och jag behöver knappt ens titta på vad jag gör. Dem kan jag sälja lite billigare. Men ett par nålbundna vantar behöver man engagera sig lite mer i. Jag har ingen aning om hur mycket tid jag lagt på dem egentligen, men jag får inte ens 10 kr i timmen om jag säljer dem för 300. Så hur kan 300 kr vara dyrt för ett par unika nålbundna vantar. Stackars vantarna får utstå mycket tycker jag. Men de ska nog få komma till ett kärleksfullt hem någon gång. För de är verkligen galet snygga!

Jag fick tipset om marknaden från Maria och hon sponsrade mig med att köpa ett par virkade örhängen. Då sponsrade jag henne med att köpa ett par grytlappar sydda av gamla diskhanddukar. Visst är de döfina!


Sen fick jag en härva ullgarn i en mysig grön färg från Kampes som hon inte ville ha. Jättefint! Tack så mycket Maria för tipset om marknaden, garnet och det trevliga sällskapet igår!

1 kommentar:

  1. Galet snygga armband måste jag säga! Fina färger! Finns dem kvar och vad kostar ett? ;) Hoppas hoppas också att det inte är nåt sticksigt garn!

    SvaraRadera