tisdag 13 december 2011

Metallknappar


Dessa knappar har jag gjort själv. För dem med bra syn kan man se att de inte är helt perfekta i emaljeringen, men jag ville faktiskt ha det just så. Jag ville att det skulle synas lite kopparfärg också. Jag tänkte att det skulle bli snyggt med att kopparn syns, plus att jag vill att det ska synas att de är handgjorda. Jag ville ha ett litet ruffigt intryck. Lite shabby-chic, även fast jag både ogillar uttrycket och i regel även fenomenet. Men här ville jag ha det så här. Jag har klippt kopparbitar kvadratiska, sedan slipat kanterna och slipat ned hörnen lite. Därefter borrade jag hålen i knapparna (och bröt av hela två borr!), filade bort graderna och sedan emaljerade jag dem med plastemalj på en vanlig spisplatta. Så här såg det ut:


Jag har nu tänkt att sy upp dem på ett papper så det blir en knappkarta och sedan skall de få transformeras till högskolepoäng. Det var roligt att emaljera. Jag tyckte att plastemaljen var smidig och trevlig, men jag vill ju prova på att emaljera "på riktigt sätt" också. Man kan ju emaljera massa fint, och inte bara de där små hängsmyckena som mina syskon fick göra i slöjden (återigen något som de fick göra med min gamla träslöjdslärare, men som inte jag fick). Emaljera kommer jag säkert göra igen!

2 kommentarer:

  1. jätte fina:) Jag skulle vilja ockso kunna göra nogonting sodant:)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Ja det var ganska trevligt :)

    SvaraRadera

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...