måndag 9 maj 2011

Nålbindning och vikingamarkand

I helgen var det Ale vikingamarknad. Jag var inte där hela helgen eftersom jag skulle supporta sambon på hans nystartade 90-talsklubb Eins Zwei Polizei. Det var mycket lyckat! Har nog inte haft så kul på dansgolvet sedan 90-talet! Men lördagen spenderades ute i Ale och i vanlig ordning försökte jag kränga lite nålbundet. Det gick riktigt bra faktiskt. Jag sålde för 400 spänn. Dock bara till andra vikingabekanta, men det är ju bra. Jag sålde ett par handledsvärmare i ljungfärgat garn och ett par strumpor som var ett beställningsjobb och en mössa i blått. De två sista fick pryda lille Edwins vikingadräkt. Han är så söt!


Strumporna blev riktigt fina på honom!

Själv hade jag inte mycket pengar att shoppa för men några flaskor alkoholfri mjöd fick det bli i vanlig ordning. Så stod jag och dreglade över ett tyg hos Medeltidsmode som jag var i stort sett helt bestämd på att köpa när jag halkade över damen som nålbinder helt fantastiska sjalar i tunt växtfärgat garn och i stort sett ger bort dem! Efter att ha pratat med henne en stund om hur man vänder bäst och smekt en björkfärgad sak fick jag till slut impulsshoppa den för 380 spänn. Och ni ser ju hur värt det var!


Den är stor, den är mjuk, den är gul! Helt fantastisk! Visst, jag kan nålbinda en själv, men det skulle ta 100 år och dessutom skulle jag aldrig fått garnet så mjukt och mysigt. Hon förklarade att hon tvättar det ganska brutalt för att det ska bli så mysigt. Så sjalen var ett bra köp men jag sörjde lite att jag inte köpte det fina ylletyget som skulle blivit en klänning. Dock bad jag Frida ta ett kort på det så jag skulle kunna skicka någon att köpa det i sommar på Foteviken men eftersom det inte är en lagervara lät snälla Kerstin mig köpa det via webbutiken och skicka det med Frida. Helt fantastiskt! Visst är det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar