måndag 4 april 2011

Klädsömnad

När jag gick i grundskolan och hade slöjd ägnade jag mig inte mycket åt klädsömnad. I sexan sydde jag en klockad kort kjol som jag aldrig blev klar med. Jag tror det var fållen och knappen kvar när terminen tog slut och sen blev det ju inget gjort så klart. Jag minns dock att knapphålet blev järkligt bra! När jag gick i högstadiet skulle jag sy en omlottkjol i lång modell. Det var på den tiden det var modernt med saronger. Den hann jag inte heller klart med och när jag skulle sy klart den hemma fattade inte jag och mamma mönstret så den blev heller aldrig klar. Bortsett från detta har jag sytt en barbieklänning i barndomen, samt toaller på Löftadalen, det är allt jag sytt i klädväg. Fram tills nu. Nu har jag sytt ett par mysbyxor modell gigantiska!


Jag sydde dem på en dag idag och jag blev jättenöjd! Jag använde overlock för första gången i hela mitt liv och de är assköna! Vi skulle sy ett plagg i trikå och då fick det bli ett par mysbyxor eftersom det är mitt favoritplagg. Dessutom ville jag testa på att konstruera ett mönster själv efter mall i och för sig och jag kom ihåg en del av mönsterkonstruktionen på Löftadalen faktiskt, samt att jag ville göra ett enkelt plagg som lämpar sig för skolslöjden som jag kan tänka mig att eleverna skulle vilja sy. Jag kan dessutom ha dem både att dansa i och mysa i. Jag ska försöka hinna med att sy lite annat under den här kursen med. Klädsömnad visade sig vara kul, men ganska svårt, så det gäller bara att träna och träna.

Annars har jag blivit tillfrågad att hålla en liten nålbindningskurs i en förening här i stan! Det ska bli jättekul! Och eftersom jag ska sälja nålbundet både i Ale och i Hjärtlanda senare måste jag färdigställa en massa så det är kul! Har massa inspiration till nålbindning just nu. Jag har gjort klart två mössor på bara några dagar, varav den ena blev påbörjad förra året förvisso. Och så håller jag på och virkar ett monster som jag kommer visa upp senare med.


Sedan har jag faktiskt shoppat lite med. Eftersom jag fick en så bra födelsedagspresent av mina fina sambo var jag ju tvungen att köpa fina fodral till dem signerade PetraO. Dels för att jag vill ha fina fodral till mina stickor, och dels för att det är kul att ha något som min lärare har gjort. De finns i tvåpack hos Tummelisa och kostar 225 kr. Det är helt klart värt om man får ett par så fina, hemmasydda fodral! Men nu får det nog vara färdigshoppat det här månaden om jag ska överleva tror jag...

1 kommentar: