onsdag 3 november 2010

Till mig själv


För en gångs skull har jag stickat något till mig själv! Det började med att jag stickade en sån här mössa till min svåger i julklapp förra året. Sen gjorde jag även en till min kusins man som visade sig vara för liten, så kusinen och deras ettåring fick använda den istället. Och så visade det sig att sambon aldrig använder mössa så jag stickade en till honom så han inte skulle kunna med att inte använda den ;) Jag lånade den ett par gånger och kände mig väldigt avundsjuk eftersom den är så skön! Så jag stickade en till mig själv också. Jag har premiäranvänt den idag och den var jättehärlig! Jag har improviserat fram den, och den är stickad i Drops Eskimo med strumpstickor nr 9 på 56 maskor. Jättenkelt, bara två räta, två aviga hela vägen. Toppen blir dock annorlunda varenda gång eftersom jag aldrig kommer ihåg hur jag gjort innan.


Så har jag shoppat stickor igen! Jag blev sugen på att lära mig langettvirkning, eller broomstick lace som det heter på engelska, och behövde för det grova stickor. Eftersom de grövsta jag hade var nr 10 fick jag köpa nya. Jag försökte hitta ett par på symässan i Kviberg men där fanns inget så jag fick gå till Strikk. Dem kan man lita på! Jag hittade både ett par 15 och ett par 20, så nu ska jag väl få till det! Jag har testat lite, men jag använde akrylgarn och var inte helt nöjd. Ska testa med ullgarn och se om det blir bättre. Så resultat kommer inom kort!

4 kommentarer:

  1. härlig mössa! kram maria i helgen går du inte säker i göteborg... jag kan se dig...

    SvaraRadera
  2. Ha! Synd att jag ska hålla mig inne då;)

    SvaraRadera
  3. Hi.
    Like the wollen hat and the blue mittens very much.
    Grüße aus Heidelberg,
    Tina

    SvaraRadera
  4. Oh thank you Tina! You are so kind:) Hugs!

    SvaraRadera

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...