torsdag 25 februari 2021

Dagens hållbara outfit #26

Ibland, typ varje gång, vill jag berätta lite mer om mina plagg som dyker upp i mina outfits jag lägger upp på mitt instagramkonto. Jag vill nog helst skriva små romaner om vad mina plagg varit med om. Men det finns liksom inte utrymme där så det får bli här. För de här tål att talas om!

Tröjan för det första köpte jag på Myrorna Järntorget för ungefär ett år sedan, innan the c-word. Den är dösnygg som ni ser och jag lyckades haffa den för halva priset. Den kostade 49 kr och innehåller rami som är min nya favoritfiber. Det blir jäkligt najs plagg när man blandar bomullen med rami! Jag får återkomma till rami senare känner jag. Jag har dock inte använt tröjan så mycket för jag har känt att den är lite för o-lös. Jag är extremt känsligt för tighta plagg och att visa mina fluffkonturer. Därför övade jag idag och försökte framhöva dem istället framför spegeln. Den här bilden hade jag aldrig lagt upp för två år sedan. Och då är ju inte ens tröjan tight. Men se där ja!

Klänningen är faktiskt ett nyproducerat köp. Från hösten 2017. Den är från Indiska och är i någon sorts lite våfflig viscose. Jag har hört från säkra källor, dvs kollegor för den hösten var vi tre på jobbet som sprang runt i den, att den krymper vid tvätt och blir mycket kortare. Jag känner inte riktigt för det (det är ju därför man ska köpa färdigkrympta kläder på second hand) och har därför inte tvättat den än. Och då har jag använt den mycket, bl.a. på två avslutningsmiddagar för nordiska utbyten med jobbet två år i rad. Funkade fint. Och varför skulle jag tvätta den när den inte är smutsig eller luktar? Jag hade dock rensat ut den härom veckan och lagt i en påse för framtida tjockisloppis som jag hoppas blir av nån gång. Jag ångrade mig och fiskade upp den i morse. Tur det för den är ju fin!

Strumporna har jag stickat själv. Jag kallar dem för abortstrumporna. De heter så av en anledning. Vill man veta får man fråga. Jag är för övrigt för fri abort. Skorna är mina välanvända Duckfeet som jag haft, och använt dömycket, sedan 2015. Bra skit de där Duckfeet! The End. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...