fredag 9 augusti 2013

Strumpstickor


I höstas köpte jag 13 cm långa strumpstickor i bambu från UllcentrumSyfestivalen på Åhaga i Borås. Två av stickorna kändes lite wobbly. Nu har jag lyckats knäcka en i när stickningen låg i väskan. Med handen. Och jag kan inte påstå att jag tog i eller att det föll sig illa. Den gick helt enkelt sönder ändå. Och det var en av dem som inte var wobbly. Så störande! Jag stickar strumpor med stickor 2 eftersom jag vill ha dem riktigt täta. Nu har jag jag inga i bambu längre. De i trä från Knit Pro känns också lite wobbly, och där har jag också knäckt en utan att egentligen göra någonting. Men Knit Pro har ju garanti så jag fick en ny. Just nu stickar jag även ett par ankelsockor med stickor 2. Metallstickor. De glider dock lite för mycket för min smak, även om de håller bra.


Så summan av kardemumman är att jag gillar mina kolfiberstickor från Knit Pro bäst. De håller och glider lagom. Tyvärr är nu de upptagna i en annan strumpstickning, dvs Butterflies are free av Rose Hiver. Och blä för flerfärgsstickning! Jag vet inte om de någonsin kommer bli klara. Jag är kass på det där med flera färger. Jag behöver peppning!

2 kommentarer:

  1. Jag vet hur det är, ibland går det trögt med flerfärgs. Så *Pepp, pepp, pepp!*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Elena! Det behövs. Jag SKA bli bättre på det!

      Radera

Sveriges second handprofil och loppistips #28: Erikshjälpen Rosenlund och dagens hållbara outfit #29

I torsdags var jag faktiskt ute på baluns! Ja, jag vet att vi har restriktioner igen och jag är ändå rätt restriktiv med vad jag gör men här...