måndag 27 september 2010

Massa mässor!

Jag har varit lite dålig på att blogga på senaste tiden. Det har varit så himla mycket i skolan och med jobbet så jag har knappt hunnit handarbeta alls. Sedan marknaden i Skene har jag bara hunnit att nästan färdigställa ett par handledsvärmare i orange akryl (alla vill ju inte ha ull) och påbörjat en matchande mössa till det, och så har jag börjat på ett par lila smygmaskvirkade handledsvärmare till min basgruppskompis som fyller år imon. Dem gör jag i Drops Nepal som är 65% ull och 35% alpacka, och det blir riktigt bra!

Sedan har jag då varit på massa mässor i helgen. I lördags var jag på syfestivalen i Borås.


Här har vi något man kunde se på mässan, en instickad bil:) Men jag förstår vad Louise menade förra året att det var mest garn och inte så mycket tyg, så det borde egentligen heta garnfestivalen. Inte mig och Linda emot givetvis. Vi hittade jättemycket fint! Man hade ju kunnat shoppa hål i plånboken! Men det som hindrade mig mest var att jag ju redan har flera kilo garn hemma som jag inte hinner använda upp. Men jag lyckades fynda lite i alla fall:


Jag köpte en bok om växtfärgning för 100kr, en bok på tyska om brickbandsvävning för 50kr, tre undertrådsspolar till symaskinen för 8kr styck, en härva grön akryl för 40kr, en ergonomisk virknål nr 4 för 35kr och två härvor estniskt tunt ullgarn (á 195g) i härliga färger för totalt 156kr. Akrylgarnet ska jag nog testa och göra handledsvärmare i med. Men det borde räcka ganska mycket för det var mer än 100g i det. Det var amerikanskt garn som tydligen var början och slutet på spinningen, så lite andrasortering, men det var jättemjukt och lent, och såg inte så akryligt ut. Den estniska ullen vet jag inte vad jag ska göra med riktigt men det var bara så fint! Kanske att jag stickar en sjal till mig själv eller kanske till och med att jag ger mig på att sticka vantar. Jag är kass på att sticka men sambon hävdar att jag visst skulle klara att sticka mönstrade vantar så jag funderar på att göra det bara för att överbevisa honom;)

Sedan har jag varit på bokmässa med. Vi var en ganska snabb sväng på söndagen och vilken skillnad i besökare det var då! Det var rejält mycket skönare att gå dit en söndag än en lördag. Där fyndade jag med.


Jag lyckades hitta Stora boken om stickning och virkning för 30kr på antikvariat och Annica Messings Välkommen till Virkligheten som jag har suktat efter länge. Jag lyckades ju inte vinna den i hennes tävling så jag fick köpa den till slut:) Den är superfin! Tror jag blir tvungen att börja virka en gullvad ganska snart. Dels för att den är så söt och dels för att jag en gång var betuttad i en karl vid namn Gustaf och han fick ibland kallas för gullvaden i kodspråk. Detta var inte så många år sedan som man kan tro;)

Annars så är jag ganska krasslig just nu. Ont i halsen och förkyld, så mellan de streamade föreläsningarna och läsning av kurslitteratur unnar jag mig att sticka lite på mina neongula benvärmare. Jag har fått sug att sticka igen och det är kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar