onsdag 1 september 2010

Det bidde gult


I måndags var jag hemma hos Linda och växtfärgade. Linda hade köpt garn från Gudruns ullbod och vi bestämde oss för att inte köpa några färger som krapp eller bresilja utan plocka allting själva. Jag hade med mina växtfärgningsböcker och vi bläddrade lite och kollade vad vi kunde hitta i närheten. Vi hade även samlat lite rödlöksskal. Färgar man med rödlöksskal och har alun i så blir det en jättesnygg grön färg. Jag färgade med rödlök de sista veckorna av folkhögskolan i våras och ni kan se här hur det blev:


Sjukt snygg färg! Men riktigt så snygg grön färg blev inte det vi färgade... Det blev mer gult. Vi hade inte så mycket skal så det blev lite blekt. Sedan färgade vi med gullris som Linda hade precis vid sin tomt, och så gjorde vi ett bad med ljung och björklöv. Sedan gjorde vi även ett bad som vi kallade för salig blandning som det var klöverblad, hundkex, björklöv, rönnlöv, och eklöv i. Det blev en jättesnygg citrongul färg och jag älskar ju gult så jag blev nöjd med garnerna:) Och som ni ser så blev det väldigt gult.

Annars har jag börjat skolan idag. Kan nog bli bra även om introduktionen i Vasakyrkan idag var helt värdelös. Det bara ekade så man hörde knappt ett ord av vad de sa och eftersom vi var 700 pers så fick inte alla plats där nere så vi fick sitta på balkongen så vi såg inte heller hur de vi inte hörde såg ut. Men men, jag är inställd på att det ska bli spännande att plugga igen!

1 kommentar: