söndag 29 augusti 2010

Sen sist!

Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Jag har haft en hel del att göra sen jag började nya jobbet och inte riktigt orkat handarbeta så mycket. Jag har suttit lite på spårvagnen på vägen till och från jobbet och även suttit lite på kvällarna, men det är först nu de senaste dagarna som jag kommit igång lite mer igen. Och här är lite av det jag gjort sedan sist som jag inte visat innan:


Jag har gjort tre par bäbistofflor, och ni känner igen grodknapparna! Det är roligt att virka bäbistofflor för det går snabbt och de blir så söta! De båda blå är gjorda i Schachenmayrs Punto som jag hittade i en reakorg på Broderi & Garn för ett par år sedan. Jag brukar inte gilla acryl, men det här garnet innehåller både bomull och acryl och är både härligt att virka och kroka i och resultatet blir stabilt och snyggt så det är ett av mina favoritgarner.

Ni ser ett annat favoritgarn med. Jag har både smygmaskvirkat handledsvärmare och virkat tofflor i Drops Eskimo, som verkligen är ett av mina absoluta favoritgarner! Jag började för 1.5 år sedan att nålbinda i det och det funkar kanon till det! Nu har jag upptäckt att det blir jättebra att både smygmaskvirka och virka i det med. Jag har stickat mössor i det med och det blir också super! Sedan kostar det bara 27 kr nystanet på Strikk och är bara någon krona dyrare på andra ställen och det är ju trevligt!

Tofflorna har jag faktiskt virkat efter mönster hör och häpna!


Jag köpte det här på tradera i somras som jag testade nu. Tofflorna skulle nog bli i damstorlek om man virkade dem i det garnet som rekommenderades (Marks ryagarn) men jag ville ha dem lite fluffigare och mysigare och testade därför Eskimo. De blåa var de första jag gjorde och de blev i herrstorlek. Så det andra paret gjorde jag mindre och de blev nog storlek 38 ungefär så det är ju bra. Jag har en hel del Eskimo rester och även en del Sandnes Easy som är snarlikt så jag ska nog försöka få till lite fler såna här tofflor för de blir jättemysiga och går väldigt snabbt att göra. Fast det går åt en del garn så det kan bli ganska flerfärgade tofflor. Det går åt mer än när man stickar och nålbinder i samma garn.

Sedan har jag gjort ett par tofflor av mormorsrutor med. Jag fick i början av sommaren för mig att jag skulle virka mormorsrutor och göra en filt. Och jag virkade och virkade och virkade och sedan fäste jag trådar i flera timmar kändes det som och insåg att jag gjort tillräckligt många för att göra en filt till en liten docka. Fasen vilken tid det tar! Så fick jag igår se ett par tofflor i mormorsrutor när jag surfade runt på nätet och bestämde mig för att testa och tyckte de blev riktigt bra. Färgerna är kanske inte de snyggaste men det duger. Det räcker precis till ett par tofflor till med dem jag har kvar. Problemet är bara att alla rutor inte är riktigt lika stora men det får funka ändå.

En annan idé jag har är att virka örhängen. Virka små blommor och sånt och sätta krokar i. Jag har sett en del sånt ute i affärer och på Tradera och jag tror det kan bli bra. Nu hade jag ju inte så mycket tunt slinkigt virkgarn hemma (som jag kunde hitta i alla fall, har nog säkert massor gömt/glömt i min kista) så jag fick ju ge mig ut och leta på loppis, stackars mig;) Jag hittade lite grand på Ebbe & Haldis, inte så skojiga färger kanske, men jag får ju börja någonstans, och dessutom har ju inte alla samma färgpreferenser som jag.


Garnet är i regel förpackat i påsar på Ebbe & Haldis så jag fick med lite rött acryl med som säkert kan användas till något. Sedan hittade jag turkost ullgarn också. Det syns tyvärr inte på bilden att det är turkost men det är det. Ska nog göra handledsvärmare i det med:) Jag har köpt krokar och små organzapåsar på Tradera till detta nya projekt så vi får hoppas att jag hinner virka en del innan nästnästa helg då det är dags för marknaden i Skene! Det ska bli så spännande! Det blir bara jag, Linda och hennes mamma som säljer nu, men det går nog bra. Jag har gjort ca 35 grejer och Lindas mamma hade visst stickat 80 par strumpor! Helt sjukt. Så innan nästnästa helg får jag se till att ha gjort ett par mörkgrå handledsvärmare med så att Charlotte får en del som kan falla henne i smaken med:)

Jag hade ju tänkt nålbinda lite nyckelband och mobilfodral med men vi får se vad jag hinner. Är mer inne på virkning just nu. Ska förresten höra med min pappa om han vill att vi ska sälja hans olivplockare med. Det är ju också hantverk. Jag ska förresten till Linda och växtfärga garn imorgon. Det ska bli jättekul! Jag gillar ju att växtfärga och att träffa Linda är alltid kul!:)

Och på onsdag börjar skolan. Lite läskigt att sätta sig i skolbänken igen och påbörja en helt ny utbildning. Förhoppningsvis går det bra. Och känns bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar