tisdag 26 juli 2011

Efter semestern

Jag fick faktiskt lite semester ändå! Jag har både varit hemma i Gnosjö och hos svärmor på Skaftö. Det var kanon! Men så var jag hemma och tillbaka på sommarjobbet och då måste man verkligen göra något kreativt på fritiden för att överleva. Så idag satte jag igång att växtfärga igen! Jag hade läst någonstans att man kan växtfärga med renfana så det testar jag på just nu. Jag plockade vid en byggarbetsplats precis där jag bor och det var visst inte populärt för någon knackade på mig. Men skit samma, det var ju ändå bara ogräs på platsen! Och nu luktar det nästan lite mintigt i hela lägenheten när det står och puttrar. Det ska bli intressant att se hur det blir. Och appropå växtfärgning så berättade min svärmor att hon och hennes syskon fick hjälpa en dam som var skollärare att plocka växter till växtfärgning i sin barndom. Rävrumpa skulle tydligen vara bra. Åkerfräken kan det även kallas. Det vore skoj att testa på någon gång!


Annars så har jag börjat sticka ett par raggsockor till mig. Garnet köpte jag på Kinnagarn för 1.5 år sedan tror jag att det var, och det har bara legat här och väntat på att få bli raggsockor. Gillar färgerna skarpt! Och när jag kom till hälen funkade inte beskrivningen (Stora boken om handarbete) särskilt bra så jag fick ta fram mönstret jag använde till bäbisstrumporna jag stickade i skolan och testa och arbeta om så det blev anpassat till ett par raggsockor i min storlek. Det kändes bra att fixa och trixa lite och få det att funka!

På bilden syns också de nålbundna vantarna jag jobbar på nu med under lugna stunder. Jag visade sambons moster och mormor nålbindning i förra veckan och det visade sig att mostern lärt sig det i sin ungdom! Coolt.


Och när jag ändå håller på kan jag visa lite loot jag fick med mig hem från Gnosjö. Jag passade på att låna med mig boken "Gamla textila tekniker i ull" som jag suktat efter länge. Den innehåller bra beskrivningar på nålbindning och smygmaskvirkning bl.a. Så fick jag med mig lite cochenillefärgat garn och tre gamla 70-talsmönster med som jag får försöka sy efter. Ska bli sköj! Så även fast det inte bloggats så mycket så händer det ändå en del på den kreativa fronten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar