måndag 5 juli 2010

Tillbaka från Borre!

Då har man varit på årets andra och troligtvis sista vikingamarknad. Blir nog inte fler i år tyvärr... Borre var jättemysigt och trevligt. Inte alls lika hetsigt och jobbigt som Foteviken. Det var inga tävlingar om vem som gjort galnaste fyllegrejerna med de galnaste polackerna. Kan inte påstå att jag saknade den biten. Utan det var mysigt och lugnt. En mysig plats (mycket bättre än Fotevikens soptipp) i en dunge med träd och utsikt över Oslofjorden. Detta gjorde att tältet kunde ligga i skugga och det var trevligt. Jag hade bara växlat 1000 svenska och det fick gå till ett par nya spännbucklor, lite pärlor och en present till sambon. Han fick en örslev för det tyckte jag var lite skojigt.
Jag fick ju pysslat en del med. Gjorde klart två par handledsvärmare och ett nyckelband, allt nålbundet. Nyckelbandet var mest ett experiment men blev ganska bra. Ska se om jag inte kan lyckas sälja sådant lite senare. Det gick snabbt att göra och ser bättre ut än moderna i nylon när man är viking iallafall.


Garnet är snorbilligt Trysil Artic från Europris i Gislaved. Kostade 12 kr nystanet ungefär.

Handledsvärmarna är gjorda i gult växtfärgat garn från loppis och brunt Oden som jag fått gratis. De gula blev riktigt bra och jag hade en potentiell köpare av dem, men hon kom aldrig tillbaka. De bruna blev lite stora. Jag lyckas alltid få nålbindningen till att dra ihop sig så pass att plagget blir mindre än planerat så den här gången skulle jag undvika det tyckte jag. Då blev de för stora i stället. Men jag tänker att jag måste ha plagg som även passar större män i mitt utbud också. Så dessa är till er med stora labbar:)

Annars har jag ägnat mig åt mycket industrispionage nu. Jag har sällan sett så många nålbundna tröjor som nu. Jag har sprungit omkring och fotat folk och marknadsstånd med större nålbundna plagg i smyg så får vi se om jag någonsin lyckas nålbinda något större än en mössa. Jag visar här en tröja som en kvinna vid namn Annelie har nålbundit. Skitsnygg eller hur?!


Jag skulle väldigt gärna ha en nålbunden tröja så jag ska försöka göra en. Men närmast borde jag nog kunna påbörja en sjal. Har sett flera med nålbundna sjalar och jag har massor med tunt växtfärgat gult garn som nog skulle kunna bli en sjal. Så vikingamarknaden i Borre bidrag även till mycket inspiration! Ett par nålbundna långkalsonger vore ju inte heller fel!

1 kommentar:

  1. Jag vill se spännisarna... Jag kom mig ju aldrig iväg till Borre.../Saga

    SvaraRadera